Θυμάμαι…

Θυμάμαι όταν κάποτε την αντικατοχική εκδήλωση για της 20 Ιουλίου, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, την διοργάνωναν πρώην βουλευτές, εν ενεργεία βουλευτές, κάποιοι που έγιναν στην συνεχεία βουλευτές, η έμμισθη ακολουθία τους μαζί με σωματεία και διάφορες παρατάξεις, θυμάμαι που όλοι αυτοί μία γροθιά υπόγραφαν «χαρτιά» και τα έδιναν στην αστυνομία για να μην επιτρέψει την είσοδο στο ΕΛΑΜ και έστηναν φράχτες με συρματοπλέγματα. Μια εκδήλωση που στηνόταν για ψηφοθηρικούς σκοπούς, πράγμα που αποδείχθηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια. Θυμάμαι που σε μια χρονιά οι περισσότεροι από αυτούς εξαφανίστηκαν, λες και η εισβολή δεν έγινε ποτέ, μάλλον βολεύτηκαν δεν ήταν σωστό να τσαλακώσουν την εικόνα τους. Όλα αυτά έγιναν πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Χθες στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας έγινε η μαζικότερη αντικατοχική εκδήλωση των τελευταίων δεκαετιών.

Εγωισμός, η κατάρα της Ενότητας.

Πλέον οι περισσότεροι από τους πιο πάνω όχι μόνον δεν έρχονται σε αντικατοχίκες εκδηλώσεις, αλλά τις θεωρούν γραφικές ή και ακραίες, η αλήθεια όμως είναι πως ο πατριωτικός χώρος της Κύπρου πλέον έχει όνομα, ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, και κάποιοι είναι πολύ εγωιστές για να το δεχτούν, είναι εγωιστές να δεχτούν την αποτυχία τους. Υπάρχουν και οι αντιομοσπονδιακοί πατριωτικοί φορείς και οργανώσεις που απλώς δεν θέλουν να ταυτιστούν με το ΕΛΑΜ για τους δικούς τους ασήμαντους λόγους, ενώ την ίδια στιγμή ταυτίζονται με άλλα ομοσπονδιακά κόμματα ή «ξεγελιούνται» με μεγάλη ευκολία από πολιτικά πρόσωπα.

Αποδοχή – Αναγνώριση

Από την ημέρα ίδρυσης του το ΕΛΑΜ ήταν ξεκάθαρο ότι αφορά τις θέσεις του στο Εθνικό μας ζήτημα, αυτό μας το αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί, θέσεις που ισχύουν και μετά την είσοδο μας στην βουλή. Οι θέσεις μας δεν αλλάζουν αναλόγως της χρηματοδότησης ή της καρέκλας, αλλά είναι πιστές προς το συμφέρον της Πατρίδας και του Λαού μας, πιστές στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Με την είσοδο μας στην Βουλή αποδείξαμε σε όλους ότι αυτή η «περιθωριακή ομάδα» τόσα χρόνια πρότεινε λύσεις για προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας, αποδείξαμε ότι δεν λέγαμε απλώς συνθήματα αλλά εφαρμόζαμε πολιτική, ακόμα και όταν «απαγορευτήκαμε» στις τηλεοράσεις εμφανιστήκαμε σε κάθε γειτονία, είμαστε δίπλα στον πολίτη την ώρα που χρειάζεται βοήθεια και όχι λίγο πριν τις εκλογές, όλα αυτά τα χρόνια, και μετά τις Ευρωεκλογές του 2019 που φτάσαμε στο 8.3%, αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μια «περιθωριακή ομάδα», όπως μας αποκαλούσαν, αλλά η Εθνική Παράταξη που γεννήθηκε, ήρθε για να μείνει, και να διεκδικήσει. Ο Πρόεδρος μας το ανέφερε και στην Βουλή και πολλοί νόμιζαν ότι ήταν απλώς ένα σύνθημα: «Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες».

Ισχύς εν τη ένωση

Οι πόρτες του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, της Εθνικής Παράταξης της Κύπρου, είναι ανοιχτές σε όλους τους αγνούς πατριώτες ελάτε να αγωνιστούμε για την υπερηφάνεια της Πατρίδας και του Λαού μας, ελάτε να αγωνιστούμε για Ελληνισμό και Ορθοδοξία, ελάτε να αγωνιστούμε για το Μέλλον που μας αξίζει.

Υ.Γ: Αυτά που μας χωρίζουν είναι ασήμαντα μπροστά σε αυτά που μας Ενώνουν.

Ανδρέας Ηρακλέους
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)