Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στον Λιμνάτη της Επαρχίας Λεμεσού, στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Δημήτρη Χαραλάμπους.

Ο Δημήτρης Χαραλάμπους διετέλεσε υπεύθυνος της ΕΟΚΑ στον Λιμνάτη, έχοντας πλούσια δράση στην περιοχή. Τραυματίστηκε θανάσιμα στις 13 Οκτωβρίου 1958 σε ανταλλαγή πυρών με Άγγλους στρατιώτες. Ο ήρωας έδωσε την ζωή του για την Λευτεριά της Κύπρου και την Ένωση με την Ελλάδα, παρέμεινε ακλόνητος σε αυτό τον σκοπό μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός του χωρίς να συμβιβαστεί.

Στεφάνια κατατέθηκαν εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, του ΕΛΑΜ Λεμεσού, του Μετώπου Νεολαίας και του Μετώπου Γυναικών, από τους συναγωνιστές Μαρία Κλεάνθους, Μάριο Στυλιανού, Χρήστο Χριστοδούλου και Μαρία Ευαγγέλου αντίστοιχα. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ Λεμεσού. Στεφάνι εκ μέρους της οικογενείας κατέθεσε ο συναγωνιστής Μιχάλης Ιωσηφίδης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα συνεχίσει να κρατά άσβεστη την Εθνική Μνήμη, τιμώντας αγωνιστές της ΕΟΚΑ, όπως τον Δημήτρη Χαραλάμπους, που θυσίασαν την ζωή τους για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!