Σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης προέβη ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου. Οι δηλώσεις είχαν γίνει χθες, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

https://elamcy.com/dikaia-ta-aitimata-ton-aigoprovatotrofon-tonizei-to-elam/

Καλά ρε παιδιά. Αυτοί που αποφασίζετε τι μπαίνει και τι όχι στα δελτία ειδήσεων σας ή στις ιστοσελίδες σας, με ποιο γνώμονα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ποιο σκεπτικό επαγγελματία δημοσιογράφου που οφείλει να σέβεται την αντικειμενικότητα, ΔΕΝ προβάλατε τις δηλώσεις; Αφού τις πήρατε που τις πήρατε (δηλώσεις ενός βουλευτή που ήταν εκεί), γιατί τις «κόψατε» από τα δελτία ειδήσεων σας και τα ρεπορτάζ σας για το συγκεκριμένο θέμα;

Αν ήταν δηλώσεις βουλευτή του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, ή άλλου, θα τις κόβατε;

Κρίμα και ντροπή για την κατάντια της δημοσιογραφίας στον τόπο μας και ξέρω πως: «τι μπαίνει και τι βγαίνει» δεν αποφασίζουν οι «απλοί» δημοσιογράφοι, αλλά καναλάρχες (κάποιοι), αρχισυντάκτες και Διευθυντές ειδήσεων που παίρνουν οδηγίες από τους «εργοδότες» τους. Ή ακόμα χειρότερα, κάποιοι εξ’ αυτών, που κάνοντας κατάχρηση της «εξουσίας» τους, αποφασίζουν και «κόβουν» μόνοι τους.

Ξέρετε πόσα τηλεφωνήματα δεχθήκαμε από ψες στα γραφεία του ΕΛΑΜ από πολίτες που είδαν χθες μεσημέρι τον βουλευτή μας να κάνει δηλώσεις στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και απορούσαν γιατί τα κανάλια δεν τις πρόβαλαν; Σας κρίνει η κοινή γνώμη. Κρίμα και ντροπή. Σεβαστείτε την δημοσιογραφία, σεβαστείτε τους εαυτούς σας.

Δημήτρης Σούγλης

Δημοσιογράφος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ