Κλιμάκιο συναγωνιστών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε δυναμικά το παρών του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥΜΕΑ).

Οι παριστάμενοι με συνθήματα, όπως “Ακούστε μας καλά, τα σπίτια μας δεν είναι για τα αρπακτικά”, “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, “ΟΧΙ στις εύκολες λύσεις, ΟΧΙ στα δανεικά”, “Πολίτες ξυπνήστε!”, “Βουλευτές είστε αντιπρόσωποι του λαού, όχι των τραπεζών”, “ΟΧΙ στο νομοσχέδιο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας”, “Στην Δημοκρατία δεν διοικούν οι τράπεζες”, κάλεσαν τους βουλευτές να παραιτηθούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιοι εκ των βουλευτών που προσπάθησαν να εκμεταλευτούν την εν λόγω διαμαρτυρία, πήραν την απάντηση που τους άξιζε, αφού αποδοκιμάστηκαν έντονα από όλο τον λαό. Σε αντίθεση με την μοναδική καθαρή πατριωτική γραμμή, τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που αντιθέτως επιδοκιμάστηκαν και τους ενθάρρυναν για την μέχρι τώρα στάση τους, ενάντια στις εκποιήσεις.

Θέση του ΣΥΜΕΑ αλλά και του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που εστερνίζεται, είναι ότι το νομοσχέδιο των εκποιήσεων είναι εθνική προδοσία, αφού ξεπουλά την πατρίδα μας και την περιουσία του λαού μας.

Ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί και να γυρίσει πλάτη στα πολιτικά κατεστημένα που τόσα χρόνια αφαίμαξαν τα ταμία της Κυπριακής Οικονομίας και σήμερα με δυσβάστακτα νομοσχέδια ζητούν και τα ρέστα από τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να τους πάρει τις καρέκλες πριν τους πάρουν τα σπίτια.

Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους πολίτες και την πρώτη κατοικία. Πρέπει να απαγορευθούν δια νομοθεσίας οι εκποιήσεις. Κάποιοι πρέπει να σκέφτονται τον λαό και όχι τα διεθνή αρπακτικά.

Αν οι εκποιήσεις εγκριθούν τότε μόνο μια επιλογή μένει σε όλους, να παραιτηθούν και μαζί με όλους και ο Κοινοτάρχης της Κυπριακής Δημοκρατίας.