Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπου του ΟΣΕΑ, όπου συζητήσαμε το θέμα των συμβάσεων για τις  Δημόσιες Συγκοινωνίες. Να υπενθυμίσω ότι εδώ και τρία χρόνια, είχαμε προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες για την όλη διαδικασία, προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Λίγες μέρες πριν την κατοχύρωση των προσφορών, σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, μεταφέραμε στους αρμόδιους του Υπουργείου συγκεκριμένες καταγγελίες και παράπονα για πιθανά λάθη στη διαδικασία.

Σήμερα, η διαδικασία βρίσκεται στα δικαστήρια και έχουμε δει πολλές από τις τότε αναφορές μας να δικαιώνονται. Η ουσία στην όλη υπόθεση είναι ότι κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς εκπροσώπηση από Κύπριους αρμόδιους στο θέμα, ενώ θα δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο, όπως έχω δηλώσει από το βήμα της Βουλής, όπου στα επόμενα 10  χρόνια δεν θα μπορεί κανένας άλλος να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, είτε με νέες προσφορές, είτε να μπορεί να δουλέψει στον συγκεκριμένο τομέα.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε να υπάρχουν πολλά σύννεφα πίσω από τις εταιρίες που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία. Καλώ, από αυτό το βήμα, για ακόμη μια φορά τους αρμόδιους και τον Γενικό Εκλεκτή, να δουν αν υπάρχει εμπλοκή της εν λόγω εταιρίας και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν, είτε στις λίστες «Παναμά», είτε οπουδήποτε αλλού.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), στείλαμε σήμερα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό και αναμένουμε επιτέλους να διαφανεί αν όντως υπάρχει οποιαδήποτε λανθασμένη διαδικασία, ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα, τόσο στα δικαστήρια, αλλά και και από το Υπουργείο.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)