Πολλές αεροπορικές εταιρίες κλείνουν, άλλες μειώνουν προσωπικό, άρα κατ΄ επέκταση και τις πτήσεις τους, πόσο μάλλον την παρούσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Παραδείγματα πάρα πολλά, όπως η Cobalt, η Germania, η Thomas Cook, η Tus και πολλές άλλες, με αποτέλεσμα η Κύπρος να μένει χωρίς σύνδεση με άλλες χώρες και στην ουσία εγκλωβισμένη.

Οι πιο πάνω περιπτώσεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του  κορωνοϊού, δυστυχώς επιβεβαιώνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που με σθένος αντιτάχθηκε στο κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα και με έμφαση τόνιζε την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει τις δικές της αερογραμμές.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί η πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και να τεθούν επιτέλους χρονοδιαγράμματα για δημιουργία κρατικού αερομεταφορέα.

Οι ιδιωτικές εταιρίες δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της Κύπρου, ειδικά την παρούσα περίοδο, γι’ αυτό επιβάλλεται να μπουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα θεμέλια.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)