Με την βούλα της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι τράπεζες θα πωλούν δια νόμου ακίνητα. Οι τράπεζες θα διαχειρίζονται τα ακίνητα που έχουν στη διάθεση τους τα οποία εξασφάλισαν έναντι ανταλλαγής χρέους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστό στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αλλά και στις θέσεις, αξίες και αρχές τις οποίες πρεσβεύει, είπε περήφανο όχι ενάντια στις πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν κατά την τελευταία ολομέλεια της Βουλής (07/04/17), πριν τα Πάσχα, οι βουλευτές από το πρώην Εθνικόφρων κόμμα του ΔΗΣΥ, το δήθεν φιλολαϊκό ΑΚΕΛ, το οποίο στήριζε κάποτε μικρομεσαίες τάξεις, και η δήθεν αντιπολίτευση του ενδιάμεσου χώρου, που δήθεν αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική, δηλαδή το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ (πλην του Κωστή Ευσταθίου που τήρησε αποχή) και την Αλληλεγγύη.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πουλούν ακίνητα τα οποία εξασφαλίζουν με ανταλλαγή έναντι χρέους. Επίσης οι τράπεζες μπορούν να αποπερατώνουν τα υπό κατασκευή ακίνητα που εξασφαλίζουν να τα βελτιώνουν και να τα ενοικιάζουν ακόμη και στους υφιστάμενους ενοικιαστές. Παράλληλα αίρεται η απαγόρευση που υπάρχει για χρηματοδότηση τρίτης εταιρείας που θέλει να αγοράσει εταιρεία ειδικού σκοπού η οποία είναι θυγατρική τράπεζα και έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητα.

Στελέχη από τον τραπεζικό τομέα θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντική η ψήφιση του νομοσχεδίου. Όπως εκτιμούν διασφαλίζονται οι ενοικιαστές με τη δυνατότητα που αποκτούν οι τράπεζες να ενοικιάζουν τα ακίνητα και παράλληλα θα συμβάλει για να γίνονται περισσότεροι διακανονισμοί.

Τράπεζες, νεοφιλελεύθερο ΔΗΣΥ, φιλολαϊκό ΑΚΕΛ και αντιπολίτευση βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τους τοκογλύφους της Τροΐκα. Εθνική Αντίσταση μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)