Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (9/4) στην Λευκωσία εκδηλώσεις προς τιμή των Μισιαούλη και Καβάζογλου, στήνοντας ένα πανηγύρι για την δήθεν ελληνοτουρκική «φιλία» και την Ομοσπονδία. Στις εκδηλώσεις αυτές όπως κάθε χρόνο έδωσε το παρών του ο κομματικός στρατός του ΑΚΕΛ, τουρκοκύπριοι και λοιποί επαναπροσεγγιστές. Από το πανηγύρι της δήθεν ελληνοτουρκικής «φιλίας» δεν θα μπορούσε να λείπει εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ αλλά και ο πρόεδρος της δήθεν αντιομοσπονδιακής Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Τιμώντας την δήθεν ελληνοτουρκική φιλία στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κατέθεσε στεφάνι το στέλεχος του Πολιτικού Γραφείου Χαράλαμπος Σταυρίδης. Το πάλαι ποτέ εθνικόφρων κόμμα του «Την Πατρίδα Ουκ Ελάττω παραδώσω», που από την Παρασκευή (7/4) υποτάχθηκε επίσημα στον κατοχικό ηγέτη δια της ψήφου των βουλευτών του, έχει ρίξει στον κάδο των αχρήστων τις θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Υπό την ιαχή του συνθήματος «ΕΟΚΑ – Γρίβας – Δολοφόνοι», ο εκπρόσωπος του κόμματος που δήθεν τιμά τον Γεώργιο Γρίβα και τους ήρωες της ΕΟΚΑ παρευρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την πολιτική σχιζοφρένεια που διέπει τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Από την άλλη ο επικεφαλής της «αντιομοσπονδιακής» Συμμαχίας Πολιτών, έδωσε το παρών του στην εν λόγω εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού ανεμόμυλου» που του έχει επιδοθεί από την κοινωνία, με προφανή στόχο τις Προεδρικές Εκλογές του 18’. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο κ. Λιλλήκας αρνείται κατηγορηματικά να παρευρεθεί ο ίδιος ή εκπρόσωπος του κόμματος του στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή, την ίδια στιγμή που αρνείται να παρευρεθεί στα Φυλακισμένα μνήματα και στο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά με καμάρι δίνει το παρών του σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν την δήθεν Ελληνοτουρκική «φιλία» με στόχο μια «Ομόσπονδη Κύπρο».

Την πολιτική παραφροσύνη του ΔΗΣΥ και της Συμμαχίας Πολιτών ας τις κρίνει ο λαός και οι ψηφοφόροι τους…