Ακάθεκτος συνεχίζει το έργο του με τους βλάσφημους πίνακες ο «καλλιτέχνης» Γιώργος Γαβριήλ. Αυτή την φορά το νέο του έκτρωμα, που θέλει να αποκαλεί «έργο», παρουσιάζει τον Χριστό να πίνει ζιβανία.

Η ανοχή της Κυβέρνησης όταν συνέβησαν τα ίδια κατά το πρόσφατο παρελθόν και η πλήρης συγκάλυψη που έτυχε από το Υπουργικό Συμβούλιο που καλούσε «για άμεσο τερματισμό της πειθαρχικής δίωξης κατά Γαβριήλ», καθώς και οι δηλώσεις στήριξης από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, ότι «κανένας δεν νοείται να διώκεται για την καλλιτεχνική του έκφραση», όπως και με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, που έριχνε τις ευθύνες στη Νομική Υπηρεσία για την δίωξη, λέγοντας ότι «Αυτοί οι κανονισμοί θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί», έχουν εκθρέψει την ασυδοσία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνει την πάγια του θέση ότι οι προσβολές προς τα Ιερά και Όσια ΔΕΝ είναι τέχνη και ταυτόχρονα θέτει ενώπιον των ευθυνών τους την Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Υπουργό Παιδείας και την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς με την ανοχή τους αυτός ο «καλλιτέχνης» βρίσκεται στα σχολεία και «διδάσκει» τα παιδιά μας! 

Η Παράταξή μας τονίζει ότι προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, όπως άλλωστε αρμόζει σε δημοκρατίες. ΟΜΩΣ, δηλώνει ότι πλουραλισμός ΔΕΝ είναι η προσβολή στο Έθνος, την θρησκεία, τους ήρωες, τα θεία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «άλλη άποψη» αυτή η βλασφημία.

Το ΕΛΑΜ σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ, απαιτεί να υπάρξει πειθαρχική δίωξη του κ. Γαβριήλ βάση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 141), περί «Προσβολής θρησκευτικών αισθημάτων με λόγια ή πράξεις” που επισύρει μάλιστα μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)