Η Πάφος έχει μετατραπεί σε γκέτο παράνομων μεταναστών, με τις γειτονιές γύρω από το εμπορικό κέντρο της πόλης, να θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, ενώ οι ελάχιστοι συμπατριώτες μας που έχουν παραμείνει εκεί, φωνάζουν απεγνωσμένα καθώς ζουν σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες, υπό τη συνεχή απειλή των αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει τη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της Παράταξής μας έχουν επισκεφθεί κατ’ επανάληψη την περιοχή, με πιο πρόσφατη την επίσκεψη στελεχών του ΕΛΑΜ το πρωί της Δευτέρας (24/8/2020), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε συλλέξει και υπογραφές από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες, καθώς οι εικόνες τρομοκρατίας που αντικρίζουν καθημερινά δεν περιποιούν τιμή για κανένα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από το 2008 έχει αναδείξει το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λοιδορηθεί και να κατηγορηθεί από όλους τους πολιτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, για δώδεκα συναπτά έτη συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την χάραξη αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Παράταξή μας έχει δώσει μάχες και έχει ασκήσει πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, καταθέτοντας προτάσεις στο Προεδρικό και τη Βουλή, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, της εγκληματικότητας και ασυδοσίας, ενώ ταυτόχρονα ξεσκέπασε με ονόματα και καταγγελίες τον ρόλο των ΜΚΟ και όσων κρύβονται πίσω από αυτές.

Τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Πάφου την περασμένη Κυριακή, οδήγησαν σε θεατρικές κινήσεις εντυπωσιασμού από όσους φέρουν ακέραια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Οι επισκέψεις στην περιοχή υπό την κάλυψη των ΜΜΕ δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό, χρειάζεται αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής.

Μιχάλης Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Β’ Αντιπρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)