Στην παρουσία εκατοντάδων ΕΛΑΜιτών στο κέντρο της Λάρνακας το Εθνικιστικό Κίνημα τίμησε την 196η επέτειο έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Με μία σεμνή αλλά μεγαλειώδη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στους κεντρικότερους δρόμους της Λάρνακας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε το μήνυμα πως στο νησί υπάρχουν ακόμη Έλληνες που διδάσκονται τα μηνύματα του παρελθόντος και δρουν ανάλογα στο παρόν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Επαρχιακό της Ε.Ο. Λάρνακας, Βαλεντίνο Αλαμάνγκο που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση του Κινήματος για την 25η Μαρτίου.

Επόμενος στο βήμα ανέβηκε εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, ο Συναγωνιστής Σωτήρης Παπακυριακού, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εμπλοκή της νεολαίας στην Ελληνική Επανάσταση παραλληλίζοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή και το γεγονός πως οι νέοι βγήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Στη συνέχεια εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών, η Συναγωνίστρια Μαρία Ιεροδιακόνου, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των γυναικών στην επανάσταση του 1821 και πως οι γυναίκες αυτές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το Μέτωπο Γυναικών του Εθνικιστικού Κινήματος.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης για το σήμερα και πως οι Έλληνες του 1821 αν ζούσαν σήμερα θα χαρακτηρίζονταν με τα ίδια αισχρά επίθετα που μας προσάπτουν οι πολιτικοί μας αντιπάλοι.

Προτελευταίος στο βήμα βρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Κυπρίων στην Ελληνική Επανάσταση και στην πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν με αποκορύφωμα τη σφαγή της 9ης Ιουλίου.

Τελευταίος στο βήμα, ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. και Βουλευτής Λευκωσίας, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη πίστη που είχαν οι Έλληνες της τότε εποχής ώστε να αποτινάξουν 400 χρόνια σκλαβιάς και ερχόμενος στο σήμερα στηλίτευσε τις ντροπιαστικές κινήσεις των κυβερνώντων που θέλουν να διαγράψουν 3000 χρόνια ελληνικής ιστορίας. Απέναντι σε όλους αυτούς όμως στέκεται το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, που έστω και αν είναι σήμερα μειοψηφία αποτελεί την κινητήριο δύναμη αντίστασης στα σχέδιά τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και μία μεγαλειώδη πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λάρνακας. Από όπου περνούσαν οι Εθνικιστές ο κόσμος παρακολουθούσε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την περήφανη ελληνική νεολαία να κρατά ψηλά τα γαλανόλευκα λάβαρα.