Την Κυριακή 16 Μαρτίου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) συμμετείχε με αντιπροσωπεία του, στο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά του Αγωνιστή της Ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Θεοφίλου Γεωργιάδη.

Συμπληρώνοντας φέτος 21 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του 37χρόνου, που σχεδιάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και εκτελέστηκε από πουλημένους «συμπατριώτες» μας, που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, έξω από την οικία του.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά σε Εθνικό Μνημόσυνο, παρευρέθηκαν οι γνωστοί καλοπληρωμένοι πολιτικάντηδες, που ενώ καθημερινά ξεπουλούν τον αγώνα των ηρώων μας, παρουσιάζονται δακρύβρεχτοι στα Εθνικά μνημόσυνα για να τιμήσουν ΔΗΘΕΝ τους ήρωες. Δεν δίνουμε πιστοποιητικά πατριωτισμού και συνέχισης αγώνα, αλλά πως είναι δυνατό να παρουσιάζονται σε μνημόσυνα δηλωμένων αντιομοσπονδιακών, την ίδια στιγμή που στον πολιτικό τους βίο πράττουν τα αντίθετα. Την ώρα που μεταβαίνουν ελαφρά τη καρδία στα κατεχόμενα και συναινούν στην διάνοιξη των οδοφραγμάτων, την στιγμή που γνωρίζουν (;) πως πέθανε ο Θεόφιλος.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να σταθούμε στην γνωστή, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, που έστησε ολόκληρο καβγά μέσα στην Εκκλησία (!!!) την ώρα της θείας λειτουργίας, για να πάρει σκάμνο στους επισήμους. Το ξέρουμε ότι η κομμουνιστική ιδεολογία δεν αναγνωρίζει θρησκείες, αλλά αν μη τι άλλο σεβαστείτε τoν νεκρό ήρωα και αποδώστε με την στάση σας τον ελάχιστο φόρο τιμής. Και όχι να καβγαδίζετε μέσα στην εκκλησία, κάνοντας μούτρα 5 χρονών παιδιού, για να πάρετε καρέκλα.

Φυσικά δεν μπορούσε να μην διαπρέψει και η κυβέρνηση από την τραγική παρουσία. Ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, στο επικήδειο του λόγο, ανέφερε άκουσον – άκουσον, ότι τον Θεόφιλο τον πυροβόλησαν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ. Να δεχθούμε ότι εννοούσε ότι οργάνωσαν την δολοφονία του, αλλά το άκρον άωτον είναι ο επίλογος του τραγικού Υπουργού, ότι ο Θεόφιλος θυσιάστηκε για την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκο”κυπρίων”, έναν αγώνα που πρέπει να συνεχίσουμε σήμερα. Από την στιγμή που κάποιοι αναλαμβάνουν να εκφωνήσουν λόγους καλό θα ήταν να μαθαίνουν λίγα πράγματα για τον ήρωα. Αν μη τι άλλο ελάχιστη υποχρέωση που έχουν και όχι να παρουσιάζονται γραβατωμένοι και όποτε γυρνά η κάμερα πάνω τους να ποζάρουν!!!

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στην οικία του ήρωα, όπου βρίσκεται και η προτομή του στο σημείο όπου δολοφονήθηκε. Εκ μέρους του Κινήματος, στεφάνι κατάθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη.