Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις καθορίζει απλώς σε γενικές γραμμές το διαδικαστικό πλαίσιο και ρυθμίζει ότι στο Υπουργείο Οικονομικών θα συσταθεί μια μικρή, ολιγομελής μονάδα αποκρατικοποιήσεων. Επίσης, αποφασίζεται ότι στους κρατικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα συσταθούν  τεχνικές επιτροπές, θεσμοθετείται δια νόμου ο διάλογος με τους εργαζομένους και προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες μιας διυπουργικής επιτροπής.

Ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ακύρωση των προνοιών  που αφορούν τους εργαζόμενους και πως απλά επιθυμούν να δώσουν ρόλο στη Βουλή, να δώσουν στο νομοθετικό σώμα ακόμα μεγαλύτερες εξουσίες σ’ αυτό το ζήτημα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Τέλος, ο Υπουργός επαναβεβαίωσε πως δεν θα γίνει τίποτα, χωρίς διαφάνεια, αξιοπιστία και διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα. Η Κυβέρνηση προτίθεται απλά να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο των αποκρατικοποιήσεων όχι μόνο για να εκπληρώσει ξεκάθαρες μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά και για να διορθώσει κακώς έχοντα, για να διαφυλαχθεί ο δημόσιος πλούτος και να για να προσελκυσθούν επενδύσεις και νέα κεφάλαια προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.

Συνετό θα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών πριν μιλήσει για διαφάνεια και αξιοπιστία, να θυμηθεί τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε στον λαό και στους εργαζόμενους ο Νίκος Αναστασιάδης. Εκτός του ότι με την κίνηση των αποκρατικοποιήσεων θέτουμε σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια του τόπου μας και δίνουμε σε τιμή ευκαιρίας οργανισμούς οι οποίοι φέρουν εισοδήματα στα δημόσια ταμεία. Το πιθανότερο είναι πως είναι πρακτικά αδύνατο να δεσμεύσει η κυβέρνηση τους πιθανούς αγοραστές να διατηρήσουν τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις ίδιες ή σε χαμηλότερες τιμές, αυτό φυσικά εναπόκειται στον ιδιοκτήτη. Όλα συγκλίνουν και πάλι στο να αισχροκερδούν κάποιοι εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού.