Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της θανατικής ποινής, η οποία συνεχίζει να υφίσταται στο Σύνταγμά μας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος έθεσε το όλο ζήτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου. Κάποιοι έσπευσαν, να δώσουν, μάλιστα, και χαρακτηρισμούς ότι αυτό ισχύει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Δηλαδή, θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως τριτοκοσμική χώρα; 

Τι είναι ακριβώς η θανατική ποινή και τι είναι ακριβώς η ποινή γενικότερα στον Συνταγματικό μας Κώδικα; Η ποινή ως γενικότερη έννοια ισχύει για να μπορέσει να έχει την ισχύ της αποτρεπτικότητας. Χωρίς ποινή για οποιαδήποτε παράβαση του Συντάγματος θα υπάρξει αναρχία, αφού θα ισχύει ο γενικότερος όρος της ατιμωρησίας. 

Η Θανατική Ποινή για επαναλαμβανόμενα εγκλήματα θα λειτουργήσει θετικά για την ευρύτερη κοινωνία μας και θα αποτρέπει τους εγκληματίες να πράξουν οποιονδήποτε αδίκημα! Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τους παιδόφιλους και τους βιαστές. Άρα, συμπερασματικά δεν είναι πρώτιστο μέλημα η θανάτωση, αλλά η αυστηρή ποινή του θανάτου που θα κρέμμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια επίδοξων εγκληματιών, βιαστών, παιδόφιλων και λοιπά.