Δεν μας εξέπληξε η κίνηση του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια να παρουσιάσει πρώτα το πολυαναμενόμενο βιβλίο του στην Τουρκική γλώσσα και μάλιστα η πρώτη επίσημη παρουσίαση να γίνει στα κατεχόμενα.

Όχι μόνο δεν μας εξέπληξε, αλλά ούτε και ερωτηματικά μας δημιουργεί η χρονική περιόδος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη αυτοβιογραφία του ανθρώπου που επι σειρά ετών ήταν στο τιμόνι του ΑΚΕΛ. 

Το βιβλίο «Αποσιωπηθείσα Ιστορία» όπως το τιτλοφόρησε αναμένεται εντός των ημερών να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά (μεγάλη η χάρη μας…) και σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργήσει πανικό. Δεν νομίζουμε αλήθεια εάν θα δημιουργήσει περισσότερο πανικό από ότι δημιούργησε με την προεδρία του, αφήνοντας στην πραγματικότητα το προεδρικό στίγμα του όπως η φονική έκρηξη στο Μαρί, η κατάρρευση της οικονομίας και πολλά άλλα που σίγουρα θα γραφτούν σε άλλα βιβλία ιστορίας για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Πάντως τις ώρες που ο Δημήτρης Χριστόφιας ετοιμάζεται να προωθήσει το βιβλίο του ο τόπος μας συνεχίζει να περνά ιστορικές στιγμές με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να κατακεραυνώνει τις επιλογές και τους χειρισμούς του τέως προέδρου όσον αφορά στην οικονομία μας με τα γνωστά συνεπακόλουθα.