Ανησυχία μας προκαλεί το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο κατέθεσε το ψευδοκράτος στα Ηνωμένα Έθνη και αποδεικνύει περίτρανα για πολλοστή φορά ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ψεύδεται ασυστόλως, ενώ εσκεμμένα θέλει να κρατά τον Ελληνισμό της Κύπρου ανενημέρωτο.

Στην αντίπερα όχθη βλέπουμε να καταρρέει ο μύθος, που με τόσο κόπο καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους για τον «συγκαταβατικό» και «φιλειρηνιστή» Ακιντζί, όπως ήθελαν να μας τον παρουσιάσουν, αποκρύπτοντας μάλιστα με περίτεχνο τρόπο τον σύμβουλο του για θέματα ασφαλείας, Κενάν Ακίν, δολοφόνο του Σoλωμού Σολωμού. Ο πολυδιαφημιζόμενος ηγέτης των κατεχομένων τελικά παραμένει πιστός ακόλουθος και δεκανίκι της Τουρκίας, αφού συνεχίζει να εμμένει στην πολιτική των διεκδικήσεων και των βλέψεων που έχουν στο νησί.

Τα όσα ακούμε περί καλού κλίματος συμβίωσης είναι παραμύθια της Χαλιμάς, αλλιώς ο Ακιντζί θα έσβηνε την σημαία στον Πενταδάκτυλο, θα παρέδιδε στην Κυπριακή Δημοκρατία τους δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού, θα ασκούσε πιέσεις στην Τουρκία για εντοπισμό των αγνοουμένων και πολλά άλλα, που αν ευσταθούσε έστω και το παραμικρό από όσα του καταλογίζουν, θα τα έπραττε.

Τα μηνύματα που παίρνουμε όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ανησυχητικά και δυσοίωνα, ενώ επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να εκφράσουμε και τον προβληματισμό μας για την πραγματοποίηση κλειστής συνεδρίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενημέρωσης για το Κυπριακό. Διερωτούμαστε, τι είναι αυτό που δεν πρέπει να γνωρίζει ο Κυπριακός Ελληνισμός και θα πραγματοποιηθεί με τόση μυστικοπάθεια;…

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα καταθέσει εντός των ημερών αίτημα για να παραστεί στη συνεδρία, για το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά τους πάντες, και αφού το Κυπριακό βρίσκεται σε μία τόσο κρίσιμη καμπή, είναι σαφώς απαραίτητη η παρουσία όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)