Για «Λυσσαλέο κυνηγητό εναντίον των μαθητών που προέβησαν σε μια εφηβική απερισκεψία» κάνει λόγο το Ε.ΛΑ.Μ., χωρίς όμως να επικροτεί τα επεισόδια εναντίον των Τ/Κ.

Σε επικοινωνία που είχε το noiseair με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδη Γεάδη, o οποίος τοποθετήθηκε για τα επεισόδια εναντίον των Τ/Κ, μίλησε στη σελίδα μας επί του θέματος και για όσα τους καταλογίζουν. Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν έχει ουδεμία σχέση με τα επεισόδια  και θεωρεί ότι το θέμα αυτό έχει πάρει τόση μεγάλη έκταση, ενώ δεν θα έπρεπε. Συνέντευξη που πρόβαλε και η ιστοσελίδα i-eidisi.

«Προσπάθειες άλλων κομμάτων για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης»

Με λύπη διαπιστώνουν, σύμφωνα με τον κ. Γεάδη, ότι όλη αυτή η αναφορά για τα επεισόδια συμβαίνει λόγω του ότι «γνωστοί – άγνωστοι πολιτικοί κύκλοι το εκμεταλλεύτηκαν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα σκάνδαλα, την διαφθορά, τα προβλήματα, τις συνεχείς απαράδεκτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και τα όσα απαράδεκτα ψηφίζουν στην βουλή εις βάρος του λαού, όπως η πώληση των δανείων.»

Στη συνέχεια ο κ. Γεάδης εξηγεί ότι «Κάποιοι  ”ετσιθελικά” προσπαθούν να μας ταμπελώσουν. Αυτό το κάνουν με ανάλογες μεθόδους, γιατί έτσι εξυπηρετούν συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς. Αγνοούν τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, αλλά και τις μαρτυρίες  αυτοπτών μαρτύρων ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τα επεισόδια.»

Υπογραμμίζει ότι «Έχει καταντήσει πραγματικά γελοίο και κουραστικό να κατηγορούν συνεχώς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για το ό,τι συμβαίνει. Δεν μπορεί ένα πολιτικό Κίνημα να φέρει ευθύνη για τα πάντα.»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία γιατί δεν απαιτεί την σύλληψη αυτού που δολοφόνησε τον Σολωμού;»

Ακολούθως, ο κ. Γεάδης, αναφέρει ότι «Υπέκυψαν ακόμα μια φορά στις εντολές του ηγέτη της κατοχής, ξεκινώντας ένα λυσσαλέο κυνηγητό εναντίον των μαθητών που προέβησαν σε μια εφηβική απερισκεψία. Δεν είδαμε κανείς από όλους αυτούς να νοιάζεται όταν πριν λίγες ημέρες, δίπλα από τον Μουσταφά Ακκιντζί, βρισκόταν ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού. Γιατί δεν απαιτεί και η Κ.Δ  να παραδοθεί άμεσα στις Κυπριακές Αρχές;»

«Έμαθαν να μιλούν για εμάς, χωρίς εμάς και να κατηγορούν»

Συμπληρώνει ότι έχουν ξεκαθαρίσει αμέτρητες φορές ότι αποτελούν ένα καθ’ όλα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, με ξεκάθαρες θέσεις, στόχους και αρχές.

Επιπρόσθετα, λέει ότι «Αντιλαμβανόμαστε, ότι αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το Κίνημά μας με πολιτικά επιχειρήματα καταφεύγουν στην λασπολογία και στον άκρατο λαϊκισμό. Έτσι έμαθαν όλοι αυτοί που δήθεν ασπάζονται την δημοκρατία, να μας κατηγορούν χωρίς αντιλογία, να μιλούν για εμάς, χωρίς εμάς.»

Απαντά στο ΑΚΕΛ

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι «Όσο για τις διάφορες κατηγορίες του ΑΚΕΛ, δεν θα απαντήσω, αλλά θα αφήσω τον ίδιο τον λαό να τους κρίνει. Μόνο να θυμίσω ότι και τους αγωνιστές του Εθνικο-απελευθερωτικού αγώνος της ΕΟΚΑ, 55-59, τους αποκαλούσαν εξίσου “τραμπούκους” και “βαρελώτους”, κάτι ανάλογο που πράττουν για εμάς σήμερα.

Γράφει: Έλενα Ματθαίου