Πως; Το μεγαλεπήβολο έργο του αιώνα που θα τροφοδοτούσε τα κατεχόμενα επί 50 συνεχή έτη με άφθονο τουρκικό νερό ξαφνικά στέρεψε και βγάζει μόνο βατράχια;…

Ένας από τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, διαχρονικά, είναι η προπαγάνδα. Διπλωματικό ”εργαλείο” με το οποίο επιχειρεί να εμπαίξει τους πάντες και αξιολογώντας τις αντιδράσεις του κόσμου αναλόγως πράττει και πολιτικά. Εκτός από τον Ερντογάν λοιπόν, την ίδια μεθοδολογία ακολουθεί πιστά κι ο εντολοδόχος του Ακιντζί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξίσου προπαγανδιστικού τ/”κ” Τύπου, η Τουρκία έλαβε αιφνιδιαστικά μία σημαντική πρωτοβουλία για να πιέσει τους Τουρκο”κύπριους”, με απώτερο στόχο την επιβολή των δικών της θέσεων σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του νερού, το οποίο φτάνει από την Ανατολία στα κατεχόμενα. 

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι εδώ και μία εβδομάδα η Τουρκία έχει διακόψει την παροχή νερού από την Ανατολία, που πραγματοποιείται μέσω του νέου, υποθαλάσσιου αγωγού, τα πανηγυρικά εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Οκτώβρη λίγο πριν από τις τουρκικές εκλογές. Βάσει πληροφορίών δε στο φράγμα που βρίσκεται στα κατεχόμενα, το νερό το οποίο έχει μαζευτεί έχει αρχίσει ήδη να καταλήγει στη θάλασσα.

Η διαφορά που είχε προκύψει ήταν στο κατά πόσο θα ασκούν τον έλεγχο της υδροδότησης οι εκεί ”δήμοι” ή εξ ολοκλήρου η Τουρκία. Μαζί με το νερό όμως, μεταδίδεται ότι η Άγκυρα διακόπτει ταυτόχρονα και την παροχή των κονδυλίων προς την τ/”κ” ηγεσία, που έδιδε ως μορφή οικονομικής βοήθειας. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, πολλοί ”δήμοι” ανέβαλλαν με ανακοινώσεις τους, προγραμματισμένες επενδύσεις και διάφορα προγράμματά τους.

Σχετικά μηδαμινές είναι οι πληροφορίες που φιλοξενούνται στον Τύπο, δίχως όμως να υπεισέρχονται σε επιμέρους λεπτομέρειες. Φυσικά, όταν κάτι είναι ψευδές τι περαιτέρω στοιχεία να υπάρξουν…

Μα είναι ποτέ δυνατόν η μαμά Τουρκία να τιμωρήσει πραγματικά κατά αυτόν τον τρόπο το αγαπημένο της παιδί που με τόσο κόπο ”έφερε” στον κόσμο; Εφαρμογή ενός κάκιστου προσυμφωνημένου παιγνίου της είναι και μόνον αυτό για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αναγκάσει την ε/κ πλευρά να ενδώσει στους εκβιασμούς. Η Τουρκία όχι μόνο δε θα πάψει να στηρίζει το μόρφωμά-μικροομοίωμά της αλλά θα συνεχίσει να το ενισχύει με κάθε τρόπο τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό.

Ο Μουσταφά αποκαλύφθηκε άλλωστε μέρες πριν, που απαίτησε ευθαρσώς από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενίσχυση και αναβάθμιση του ψευδοκράτους πριν τη λύση. Δεν είναι αρκετή φαίνεται η χρηματοδότηση εκατομμυρίων που λαμβάνει τόσο από την Τουρκία όσο κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως. Τα τουρκικά παίγνια δεν έχουν τελειωμό …