Φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα για την χθεσινή διάσκεψη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης του, ήταν σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου.

Ο Χρίστος Χρίστου πρώτα απ’ όλα, και μετά από σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΑΜ ΔΕΝ είναι συγκυβέρνηση. Έχουμε ελπίδες, είπε, για επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας από τη νέα κυβέρνηση αλλά είμαστε αυστηροί κριτές, παρακολουθούμε και εισηγούμαστε λύσεις γύρω από θέματα που βασανίζουν τον τόπο και τον λαό μας.

Υπάρχουν θετικά σημεία πρόσθεσε, από την χθεσινή διάσκεψη τύπου, όπως για παράδειγμα η αύξηση 5% στους χαμηλοσυνταξιούχους, και ότι το θέμα που εμείς ως ΕΛΑΜ βάλαμε στην ατζέντα της διακυβέρνησης και δεν είναι άλλο από το Μεταναστευτικό, συζητείται και μελετώνται μέτρα.

Μέτρα, τα οποία όμως δεν είναι ικανοποιητικά για την ώρα αφού το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες έχει ξεφύγει γι’ αυτό και η νέα κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει πολιτική βούληση για αυστηροποίηση και μαζικές απελάσεις.

Το 6% του πληθυσμού της Πατρίδας μας, πρόσθεσε,  είναι μόνο οι αιτητές ασύλου! Πρέπει να υιοθετηθούν παράλληλα αυστηρές ποινές για τους διακινητές και την εμπορία αυτών των ανθρώπων.

Ερωτηθείς, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επανέλαβε ότι κατά την διάρκεια την μονόλεπτης σιγής την περασμένη Πέμπτη κατά την έναρξη της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής, έτυχε να είμαστε εκτός της αίθουσας αφού ετοιμάζαμε κάποιες προτάσεις ως κόμμα τις οποίες θα καταθέταμε στην βουλή. Ο ένας εκ των βουλευτών μας απουσίαζε λόγω ασθενείας. Αυτό γίνεται κάθε φορά, και από την αίθουσα μάλιστα απουσίαζαν άλλοι 20 βουλευτές άλλων κομμάτων…

ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ, ξεκαθάρισε, πρόθεση να αμαυρώσουμε τον θάνατο τόσων ανθρώπων σε μια τραγωδία. Αυτό που σημειώνουμε, τόνισε, είναι η υποκρισία των υπολοίπων κομμάτων που ανήγαγαν ως πολιτικό ζήτημα μια τραγωδία. Είναι οι ίδιοι ή κάποιοι από αυτούς, που εκπροσωπούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μαζί με άλλα κυκλώματα αποτελούν τους διακινητές που οδηγούν τόσους ανθρώπους στον θάνατο.

Η δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης από μόνη της δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, είπε. Πρέπει να υπάρχει πρώτα απ’ όλα πολιτική βούληση και να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφερόμενος στο ΓΕΣΥ επανέλαβε ότι στηρίξαμε την εφαρμογή του, αλλά πρώτο μέλημα για μας είναι η στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Δεν έχει δοθεί ακόμη η απαραίτητη σημασία για ενίσχυση ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού. Οι πολίτες πληρώνουν κάθε μήνα ΓΕΣΥ. Οι πολίτες, πρόσθεσε, απαιτούν να μην υπάρχουν προβλήματα και να παρέχονται σωστές υπηρεσίες. Η συμμετοχή των ιατρών, εκτίμησε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του συστήματος και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρότατα υπόψη η γνώμη τους.

Ο Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος ζωής το οποίο θα πρέπει να αφυπνίσει την κυβέρνηση, γι’ αυτό πρέπει να παρθούν άμεσα και επιπλέον μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει στοχευμένα και καθολικά μέτρα. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον μήνα του, βλέπει αύξηση στα έξοδα του και μείωση στα έσοδα του. Η μείωση του ΦΠΑ σε ΟΛΑ τα βασικά αγαθά και κυρίως στα καύσιμα θα βοηθήσουν τον λαό αλλά και την οικονομία μας. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν κάνει, στην Κύπρο τι περιμένουμε ακόμη;

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Χρίστος Χρίστου κατέληξε πως υπάρχει κάποια επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έχουν άλλωστε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Έχουμε αποστείλει και καταθέσει σειρά εισηγήσεων γύρω από ΟΛΑ τα θέματα, όπως αυτά που σχετίζονται  με την ασφάλεια, την γεωργία, κτηνοτροφία, την παιδεία, με προτεραιότητα μας την ενίσχυση της Αμυντικής Θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζούμε σε ημικατεχόμενη Πατρίδα.

Αναφερόμενος στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ο Χρίστος Χρίστου επανέλαβε πως ως κόμμα ΔΕΝ είμαστε εναντίον της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά στην μορφή που προωθούν κάποιοι να έχει αυτό το μάθημα, με διδασκαλία ανώμαλων πληροφοριών από ανειδίκευτο μάλιστα προσωπικό. Αναφέρθηκε στην συνάντηση που το ΕΛΑΜ είχε πρόσφατα με την Υπουργό Παιδείας και στις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την αρμόδια Υπουργό. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τι θα εφαρμοστεί…

Στο βίντεο της ανάρτησης όλη η συνέντευξη του Προέδρου του ΕΛΑΜ