Μετά τα Στροβίλια και τη Λουρουτζίνα, όπου ο τουρκικός θύλακας έχει μεγεθυνθεί, οι προωθήσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής αρχίζουν να παγιώνονται και σε περιοχές στην περιφέρεια Μόρφου, οι οποίες εμπίπτουν στη Νεκρή Ζώνη, ενώ ανάλογες κινήσεις παρατηρούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα και στην περιοχή Παραλιμνίου. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός στρατός επιδίδεται και σε τακτικές ασκήσεις προώθησης εντός της ουδέτερης ζώνης, σε περίπτωση αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Οι εν λόγω ενέργειες έρχονται σε πλήρη συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενέργειες που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό μετά το ναυάγιο του Κρανς Μοντάνα, οι οποίες οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η τουρκική πλευρά προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Β’.

Στον αντίποδα η Κυβέρνηση παραμένει στα διάφορα «διαβήματα», περιμένοντας από τον ΟΗΕ να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο αναλώνεται σε μικροπολιτικές αψιμαχίες προεκλογικού χαρακτήρα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη αδράνεια και απάθεια που επιδεικνύουν η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, την στιγμή που θα έπρεπε να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση μελετώντας εναλλακτικές κινήσεις, όπως τους έχουμε προτρέψει κατά την τελευταία συνεδρία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)