Συνεχίζεται το ξεπούλημα των κατεχόμενων εδαφών της πατρίδας μας στον Τούρκο κατακτητή, με το Κράτος να παραμένει ένας αδρανής παρατηρητής σε μία κατάσταση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην νόμιμη εγκαθίδρυση του κατοχικού μορφώματος του Αττίλα στο 38% της γης μας, την ελληνικότητα της οποίας με αίμα έχουν ποτίσει οι πρόγονοι μας.

Συγκεκριμένα, προσφάτως η λεγόμενη “επιτροπή” του ψευδοκράτους προκειμένου να τουρκοποιήσει κι άλλες ελληνοκυπριακές περιουσίες προχώρησε σε νέες εξαγορές. Οι εξαγορές αφορούν εννέα αποφάσεις που λήφθηκαν μεταξύ 28 Οκτωβρίου 2014 και 12 Νοεμβρίου 2014 και ανακοινώθηκαν από την λεγόμενη “επιτροπή ακινήτων περιουσιών” πριν από λίγες ημέρες.  

Η μεγαλύτερη εξαγορά συμφωνήθηκε στις 12 Νοεμβρίου και αφορά ακίνητη περιουσία στο κατεχόμενο χωριό Τέμπλος και πρόκειται για έκταση 8.678 τετραγωνικών μέτρων. Οι άλλες οκτώ περιπτώσεις αφορούν ακίνητες περιουσίες σε Μόρφου, Άγιο Επίκτητο και Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, Βασίλεια, Καλογραία, Όργα και Καραβά.  

Μέχρι και αυτή την εβδομάδα το σύνολο των φετινών καταχωρήσεων ενώπιον της λεγόμενης “επιτροπής” ανήλθε σε 355, εκ των οποίων οι 14 καταχωρήθηκαν εντός Δεκεμβρίου. Να σημειώσουμε πως το έτος 2010 είχαν υποβληθεί 397 αιτήσεις στην λεγόμενη “επιτροπή”, το 2011 υποβλήθηκαν 1.926 αιτήσεις, το 2012 είχαν υποβληθεί 1.601 και το 2013 είχαν υποβληθεί 1.337 αιτήσεις.  

Από της συστάσεως της λεγόμενης “επιτροπής” το 2006 έχουν υποβληθεί συνολικά 6.059 αιτήσεις από Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες ακινήτων στα κατεχόμενα και μέχρι στιγμής λήφθηκαν τελικές αποφάσεις για 745 αιτήσεις με την πλειοψηφία τους να είναι για καταβολή αποζημίωσης, που βάση της λεγόμενης “νομοθεσίας” που διέπει την λεγόμενη “επιτροπή” πρόκειται για εξαγορά ελληνοκυπριακών περιουσιών. Συγκεκριμένα, για 597 αιτήσεις αποφασίστηκε η καταβολή αποζημίωσης, για δύο αποζημίωση και ανταλλαγή, για πέντε αποζημίωση και αποκατάσταση, ενώ μόλις 134 αιτήσεις έχουν ανακληθεί.