Είναι με λύπη που βλέπουμε να συνεχίζονται και να διαιωνίζονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Το χειρότερο αποτελεί το γεγονός ότι με την λειτουργία των νέων θαλάμων που δημιουργήθηκαν, εμφανίστηκε εντονότερο το πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου, κάτι που επιβαρύνει το προσωπικό και δημιουργεί ανησυχίες στους κατοίκους της επαρχίας.

Το παιδιατρικό τμήμα έχει σχεδόν οριστικά κλείσει, τα χειρουργεία έφτασαν στα όρια τους και το γυναικολογικό τμήμα χρειάζεται άμεση ενίσχυση.

Πέραν των διαχρονικών προβλημάτων είναι αδιανόητο εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, να παρουσιάζονται τόσο μεγάλα κενά και ελλείψεις και το κράτος να εξακολουθεί να μην τα επιλύει.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πως η επαρχία Αμμοχώστου έχει τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες επαρχίες και να αφουγκραστεί  την κραυγή αγωνίας τόσο του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, όσο και των πολιτών.

Η παράταξη μας απέστειλε εκ νέου επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό (Υγείας), ενημερώνοντας για την κατάσταση και αναμένουμε την ανταπόκριση του.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Λίνος Παπαγιάννης, Βουλευτής Αμμοχώστου