Η αστυνομία της σουηδικής πόλης Μάλμε αναγκάστηκε να αποσύρει τις οδηγίες που είχε εκδώσει για τις γυναίκες της περιοχής μετά τον βίαιο ομαδικό βιασμό ενός 17χρονου κοριτσιού. Οι οδηγίες της αστυνομίας εκδόθηκαν το Σαββατοκυρίακο και συνιστούσε στις γυναίκες να μην κυκλοφορούν μόνες στο σκοτάδι με αφορμή την προαναφερόμενη επίθεση κατά του 17χρονου κοριτσιού, αφού ήταν ο τρίτος βιασμός από άγνωστους μέσα στον τελευταίο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης, που αναδημοσιεύθηκε από πληθώρα σουηδικών Μέσων Ενημέρωσης, ανέφερε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου χωρίς κάποιον για παρέα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Σουηδία αυτή τη χρονική περίοδο σκοτεινιάζει αρκετά νωρίς, αυτό θα σήμαινε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να μένουν μόνες στους δρόμους μετά από περίπου τις 3 το απόγευμα τοπικής ώρας.

Ωστόσο, ύστερα από έντονη κριτική, η αστυνομία του Μάλμε δημοσίευσε επίσημη δήλωση τη Δευτέρα, αποσύροντας την ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντάς τις οδηγίες που αυτή εμπεριείχε ως «ατυχείς και ασαφείς».

“Συμβουλεύουμε τις γυναικές να συμπεριφέρονται ως συνήθως και να μην ενεργούν υπό το καθεστώς φόβου” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Mats Karlsson, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο SVT.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει συνδέσει αυτό το τελευταίο περιστατικό με τα δύο προηγούμενα, αλλά δεν αποκλείει και μια σύνδεση. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα υλικό CCTV να αναλύσει, αλλά η αστυνομία προσπαθεί να ανακτήσει τα βίντεο από τις γύρω περιοχές σε μια προσπάθεια να πιάσει τους επιτιθέμενους.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται στη Σουηδία τεράστια αύξηση σε βιασμούς γυναικών ενώ ελάχιστες περιπτώσεις καταλήγουν στην καταδίκη του θύτη. Στο 99% των περιστατικών, κατηγορήθηκαν αλλοδαποί από αφρικανικές και ασιατικές χώρες ή “Σουηδοί” πολίτες, καταγόμενοι τέτοιες χώρες.

Η Σουηδία θεωρείται “πρότυπο” μοντέλου πολυπολιτισμικότητας και ανοχής στη διαφορετικότητα με εκατομμύρια αλλοδαπούς να βρίσκονται στο έδαφός της, απολαμβάνοντας τα επιδόματα και τις παροχές του περιβόητου “σκανδιναβικού κοινωνικού κράτους”.

Αν πολυπολιτισμός και ανοχή στη διαφορετικότητα είναι να επιτρέπεις σε πρωτόγονους αλλοδαπούς εγκληματίες να βιάζουν και να τρομοκρατούν τις γυναίκες της χώρας σου, με την Αστυνομία να παραμένει απλός θεατής καλώντας τις γυναίκες να κλειστούν σπίτι, δηλώνουμε ως Εθνικιστές, ότι απορρίπτονται χωρίς συζήτηση.

Το έθνος-κράτος είναι για μας Κανόνας και η μόνη Τάξη και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να μετατραπεί η Ελλάδα και η Κύπρος στην πολυπολιτισμική ζούγκλα που επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι πληρωμένοι υπάλληλοί της.

Α. Ι.