Καλωσορίζουμε με μεγάλη τιμή στις τάξεις του ΕΛΑΜ μια ενεργή αθλήτρια, δημοσιογράφο και κόρη της αδελφής του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη ως Υποψήφια Βουλευτή Λευκωσίας, κατόπιν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο μας Χρίστο Χρίστου.

Βιογραφικό:

Η Στέλλα Κόκκινου Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον κατεχόμενο Τράχωνα της επαρχίας Λευκωσίας. Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών και είναι κόρη της αδελφής του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Φοίτησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Νομικής με έδρα την Κομοτηνή. Εργάστηκε για 20 χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στον ΑΝΤ1 καλύπτοντας κυρίως κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Έχει στο ενεργητικό της χιλιάδες ρεπορτάζ και είναι πολύ καλή γνώστης των κοινωνικών – οικονομικών προβλημάτων λόγω της εικοσαετούς τριβής της με την επικαιρότητα και τους πολίτες.

Είχε ασχοληθεί επίσης με τα προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων, των ευάλωτων ομάδων, με ιατρικά θέματα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τους θεσμούς και την λειτουργία τους, την οικονομική κρίση και τα προβλήματα στην κοινωνία και άλλα πολλά.

Ήταν η μόνη Ελληνοκύπρια δημοσιογράφος που είχε μεταβεί στον Λίβανο κατά την διάρκεια του πολέμου το 2006 και κάλυπτε το γεγονός επιτόπου για 2 εβδομάδες.

Πρωτοστάτησε στην αντίδραση των κατοίκων της Αγλαντζιάς για στέγαση Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στο κτίριο Παλλάδιο.

Είναι ενεργή αθλήτρια υψηλού επίπεδο και κατέχει αρκετά Παγκύπρια ρεκόρ στο άθλημα της τοξοβολίας. Είναι η Παγκύπρια Πρωταθήτρια Τοξοβολίας τα τελευταία 4 χρόνια.

Εκπροσώπησε την Κύπρο ως αθλήτρια σε Ευρωπαϊκούς, Διεθνείς και Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης με υψηλές επιδόσεις.

Έλαβε μέρος στα European Olympic Games στο Μινσκ της Λευκορωσίας και κατέκτησε την ένατη θέση.

Κατά καιρούς ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, σκοποβολή, καταδύσεις, πτώσεις με αλεξίπτωτο, ράφτινγκ, καγιάκ και άλλα.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έλαβε μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις ανεύρεσης, διάσωσης, εντοπισμού αγνοουμένων, απεγκλωβισμού και άλλες.

Έχει παρακολουθήσει προπονητικά σεμινάρια τοξοβολίας και κατάρτισης προπονητών και είναι εξουσιοδοτημένη προπονήτρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Ασχολείται επίσης με την προπόνηση νέων αθλητών της τοξοβολίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου προπονητών τοξοβολίας και μέλος των Εθνικόφρονων Σωματείων Παρθενώνα Λατσιών.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, την δημιουργία κατασκευών από υγρό γυαλί, το διάβασμα, την μουσική (παίζει διάφορα μουσικά όργανα) και την αναπαλαίωση.