Με τον γνωστό μύθο της κόπρου των στάβλων του Αυγεία ταιριάζει απόλυτα η σημερινή κατάντια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν δεκασμό και δωροληψία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, τα πυρά που έστρεψε εναντίον του Κώστα Κληρίδη, αλλά και τις καταγγελίες του Γενικού Εισαγγελέα για προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αποδεικνύουν περίτρανα την μπόχα και την δυσωδία που αναβλύζει από την κοπριά που στοιβάχτηκε στο σάπιο πολιτικό σύστημα μας.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε να υπάρξει άμεσα ΟΛΙΚΗ πραγματική κάθαρση, από όλους αυτούς τους επιτήδειους που λυμαίνονται των αξιωμάτων τους, επί τόσα χρόνια, στην πλάτη του κυπριακού Ελληνισμού.

Επειδή από ότι φαίνεται όλα τα πολιτικά κόμματα, φαίνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εμπλέκονται στην σήψη και την διαφθορά, απαιτούμε να παραιτηθούν όλοι και να οδηγηθούμε άμεσα σε πρόωρες εκλογές.

Τέλος, ζητούμε για πολλοστή φορά την παραίτηση του Νίκου Αναστασιάδη από το προεδρικό αξίωμα, αφού αποδεικνύεται για πολλοστή φορά κατώτερος των περιστάσεων να ηγηθεί του λαού. Η νέα σοβαρή καταγγελία εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, αποτελεί σημαντικό λόγο για την άμεση παραίτηση του.

Να θυμίσουμε σαν παράδειγμα δύο παρόμοιες περιπτώσεις, όπου το Δεκέμβριο του 2008 η κυβέρνηση του Λετέρμ στο Βέλγιο παραιτήθηκε, καθώς κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ επίσης και ο Σαρκοζί στην Γαλλία συνελήφθη για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)