Μάταια προσπαθεί να τα μπαλώσει για πολλοστή φορά ο πιΝ(ΙΚ)όκιΟ, αφού οι  ατασθαλίες του κόμματος του δεν μαζεύονται. Και κάπου εδώ έρχεται και η τραγική ειρωνεία, πως θα πολεμήσει την διαφορά όταν είναι μέρος της;

Σε ότι αφορά το μέγα θέμα της χρηματοδότησης του ΔΗΣΥ από τη Focus, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του κόμματος, ο Κοινοτάρχης της Κύπρου πιΝ(ΙΚ)Οκιο Ανανστασιάδης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Πολίτης»,τονίζει, στην προσπάθεια του να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του, ότι δεν υπάρχει κόμμα στην Κύπρο που δεν έπαιρνε χρηματοδότηση από ιδιώτες ούτε και επιχειρηματίας, που να μην έδινε αναλογικά, σε όλα τα κόμματα.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την χρηματοδότηση του ΔΗΣΥ με μισό εκατομμύριο ευρώ από την Focus το 2008, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του κόμματος, ο Νίκος Ανανστασιάδης αναφέρει ότι η εταιρεία αυτή έκανε απλώς το έμβασμα αυτού του ποσού, για την μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό, για τις προεδρικές εκλογές. Το ποσόν αυτό, ανέφερε, συγκεντρώθηκε από εισφορές εφοπλιστών και μόνο οι πενήντα χιλιάδες ευρώ προήλθαν από την Focus. Δηλαδή ακόμα χειρότερα, η εταιρεία, ή ο στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, λειτουργούσε ως μεσάζοντας για τον ΔΗΣΥ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, όταν διαπιστώθηκε ότι η Focus είχε εμβάσει μισό εκατομμύριο ευρώ στον ΔΗΣΥ, ο ίδιος ζήτησε με επιστολή  να μην γίνει η κατάθεση στα ταμεία του κόμματος. Κρατήθηκαν, πρόσθεσε, μόνο 50 χιλιάδες ευρώ και το υπόλοιπο ποσό δόθηκε σε πλοιοδιαχειρίστρια εταιρεία στην Κύπρο για να πληρωθεί το ταξιδιωτικό γραφείο.

Αν γνωρίζαμε, τόνισε, τότε για την Focus και την σχέση της με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, δεν θα αποδεχόμαστε να γίνει, μέσω αυτής της εταιρείας, το έμβασμα. Φαίνεται ότι ο Κοινοτάρχης για πολλοστή φορά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, όπως και με την υπόθεση της Γιωρκάτζη!!! Δυστυχώς έχει ξεπεράσει σε άγνοια και τον προκαθήμενο του, Δημήτρη Χριστόφια, που δεν γνώριζε που είναι το Μαρί.

Από τον έναν ανίδεο, πάμε στον άλλο και μετά ο λαός της Κύπρου περιμένει προκοπή.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το κατά πόσον, μετά τη επιστροφή των πενήντα χιλιάδων ευρώ από τον ΔΗΣΥ, θα εισηγηθεί επιστροφή και του υπόλοιπου ποσού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι κακώς το κόμμα αποφάσισε ότι θα έπρεπε τα λεφτά να επιστραφούν στους καταθέτες της Λαϊκής. Το 2008, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από κανένα καταθέτη δεν αποστερούσαμε χρήματα. Δεν ήταν πρόσθεσε χρήματα της Λαϊκής αλλά φίλων του κόμματος, για να ψηφίσουν Κύπριοι φοιτητές από το εξωτερικό. Με την ίδια λογική, ένας κλέφτης όταν ληστέψει μία τράπεζα, όταν εντοπισθεί θα μπορεί κάλλιστα, σύμφωνα με την λογική τους, να επιστρέψει πίσω τα χρήματα και να μην πάει στην φυλακή!

Ο λαός απαιτεί να οδηγηθούν οι κλέφτες στην φυλακή και να ελεχθεί κατά πόσο είναι νόμιμη η λειτουργία κομμάτων που είναι μπλεγμένα σε σκάνδαλα, με χρηματικά οφέλη.