Η δικαίωση του λαού μας περνά μέσα από τον τερματισμό της κατοχής και της ντε φάκτο διαίρεσης, περνά μέσα από την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκο”κυπρίων”. Αυτό τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, στο μνημόσυνο του ήρωα Παναγιώτη Λαζάρου, που τελέστηκε χθες στην εκκλησία Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο. Η δικαίωση, σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου, όπως άλλοτε ο Νίκος Ανανστασιάδης, περνά μέσα από την οικοδόμηση μιας πατρίδας στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες του λαού μας θα εφαρμόζονται χωρίς κανέναν περιορισμό και πρόσθεσε: “περνά μέσα από την ύπαρξη μίας πατρίδας στην οποία αφέντες της θα είμαστε όλοι εμείς οι νόμιμοι πολίτες της, χωρίς καμιά ξένη δύναμη να έχει δικαίωμα επέμβασης στα εσωτερικά θέματα της χώρας μας. Η ευρωπαϊκή Κύπρος του 21ου αιώνα δεν έχει ανάγκη από εγγυήτριες δυνάμεις και μητέρες πατρίδες”. Στη συνέχεια ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε πως κανείς δεν γνωρίζει αν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα οδηγήσουν τελικά σε λύση. Αυτό, επεσήμανε, θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τις διαθέσεις της Τουρκίας στα χέρια της οποίας βρίσκεται το κλειδί της λύσης. “Έχουμε όμως υποχρέωση να προσπαθήσουμε. Γιατί χωρίς τη δική μας προσπάθεια η Τουρκία μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη να εκμεταλλεύεται την παρέλευση του χρόνου και να παγιώνει τα κατοχικά δεδομένα, όπως κάνει για σαράντα ένα χρόνια”, τόνισε και πρόσθεσε: “Χωρίς τη δική μας προσπάθεια το Κυπριακό θα παραμείνει άλυτο, οι πληγές θα συνεχίσουν να αιμορραγούν και οι θυσίες των νεκρών μας θα παραμένουν αδικαίωτες. Εμείς νιώθουμε και αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που όλοι έχουμε για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση”.

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, φαίνεται και μέσα από τις δηλώσεις τους ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, καθώς οι θέσεις τους σε όλα τα ζητήματα είναι παρόμοιες, ενώ στο Κυπριακό, που αποτελεί και την μεγαλύτερη πληγή, είναι ταυτόσημες χωρίς ούτε έναν “ιώτα” διαφορετικό. Το ΔΗΣΑΚΕΛ έχει μπει μπροστάρης στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, γι’ αυτό και οι δύο οραματίζονται να αποκοπούν οι ομφάλιοι λώροι από τις μητέρες πατρίδες, για να μπορέσουν να προωθήσουν όπως θέλουν τα υποχθόνια σχέδια τους.

Η μόνη αιτία που τα δύο κόμματα παραμένουν ακόμα διαφορετικά και δεν ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο, είναι για να μπορούν να ελέγχουν τον κομματικό τους στρατό και να κρατούν συσπειρωμένο τον κόσμο τους στις δύο άκρες δήθεν, “Δεξιά” και “Αριστερά”. Λειτουργούν με βάση τους φίλους τους Άγγλους “διαίρει και βασίλευε”. 

Ο λαός αν δεν θέλει να αποτελέσει ένα μαύρο στίγμα στην Ιστορία, σαν οι τελευταίοι Έλληνες αυτού του τόπου, έχει υποχρέωση να αφυπνιστεί και να αντιδράσει. Εθνική αντίσταση ΤΩΡΑ!