Κατά την χθεσινή Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας τέθηκε σε ψηφοφορία η συζήτηση του θέματος για μετονομασία των τουρκικών οδών Ινσταμπούλ και Μποζ Κουρτ (Γκρίζοι Λύκοι). Η ψηφοφορία αφορούσε εάν το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία ή μετά τις Βουλευτικές εκλογές και την Πενταμερή διάσκεψη ώστε να μην διαταραχθεί το ‘καλό κλίμα’ των συνομιλιών.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ θεωρώ ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα και αυτό εξέφρασα και ενώπιον της Ολομέλειας. Η λογική ότι θα διαταραχθεί το δήθεν καλό κλίμα των συνομιλιών δεν αποτελεί λόγος αναβολής του θέματος. Διαπραγματεύσεις διεξάγονται για πάνω από 40 χρόνια και οδηγούν σε πολλαπλά αδιέξοδα. Όσο για το ‘καλό κλίμα’ αυτό διαταράσσεται από το στρατό κατοχής, το άνοιγμα της Αμμοχώστου, τις δηλώσεις για “λύση δύο κρατών” και τις επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Όπως, ως Παράταξη, έχουμε αναφέρει πολλάκις θεωρούμε απαράδεκτη την ύπαρξη των δύο συγκεκριμένων οδών στην πόλη της Λάρνακας. Αποτελεί βάναυση προσβολή στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού η ύπαρξη οδού με το όνομα της Οργάνωσης που ευθύνεται για την δολοφονία τους. Προσβολή για κάθε Έλληνα αποτελεί και η οδός Ινσταμπούλ. Πώς θα φαινόταν στον κάθε ένα από έμας εάν στο κέντρο της Αθήνας υπήρχε οδός με το όνομα που μετονόμασαν οι Τούρκοι την Κερύνεια;

Σωτήρης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου