Απαιτήσεις επί των απαιτήσεων προβάλλει το κατοχικό καθεστώς όσο συνεχίζονται οι δήθεν «διαπραγματεύσεις».

Στην νέα συνάντηση ο Τούρκος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, απαίτησε ρητώς τον καθορισμό ημερομηνίας για δημοψήφισμα προκειμένου να γίνει αποδεχτός ο όρος της ελληνοκυπριακής πλευράς για συζήτηση του εδαφικού.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει τουρκική εφημερίδα ο Οζερσάι δήλωσε πως πρέπει να καθοριστεί οδικός χάρτης.

“Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα γεωγραφικό χάρτη στην περίπτωση που συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος θα οδηγήσει βήμα σε βήμα σε δημοψήφισμα”, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Κουντρέτ Οζερσάι έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η εφημερίδα επικαλείται διπλωματική πηγή σύμφωνα με την οποία “είναι όρος να τεθεί χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες. Χρειάζεται η θετική προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς”.

Να υπενθυμίσουμε δε, ότι την Δευτέρα 09 Ιουνίου, ο Τούρκος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, θα βρίσκεται στο Λονδίνο για επαφές στο Φόρεϊν Όφις. Ενώ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόκειται να ταξιδέψει στην βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Το Εθνικό μας πρόβλημα συνεχίζει να υποβιβάζεται πλήρως εκατέρωθεν, την ίδια ώρα που το κατοχικό μόρφωμα του Αττίλα εκμεταλλευόμενο την συγκαταβατική στάση του κοινοτάρχη μας, Νίκου Ανανστασιάδη, προχωράει ακάθεκτο προκειμένου να επιτύχει την νόμιμη εγκαθίδρυση του στα παρανόμως κατεχόμενα εδάφη μας.