Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η Κύπρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους που ξεπερνά το 50%. Να μην αναφερθούμε στους χώρους εστίασης που αγγίζει το 80 και 90%».

Ακούμε το επιχείρημα, συμπλήρωσε, πως «έτσι και αλλιώς οι Εταιρείες θα λάβουν το ΦΠΑ πίσω. Το πρόβλημα όμως το αντιμετωπίζουν σήμερα. Και σήμερα είναι που χρειάζονται στήριξη. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις εισπράττουν μόνο λογαριασμούς και αν αυτό συνεχίσει για την επόμενη περίοδο πολλές θα οδηγηθούν στο κλείσιμο».

«Και επειδή στην αναπομπή γίνεται αναφορά ότι η πρόταση Νόμου παραβιάζει το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς θέλουμε να ξέρουμε ποιο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει οι νόμιμοι πολίτες του Κράτους να αντιμετωπίζονται ως πολίτες 2ης κατηγορίας; Ποιο δίκαιο της Ευρώπης δίνει το δικαίωμα στους Τουρκοκύπριους να μην πληρώνουν ρεύμα σε περιοχές που οι Ελληνοκύπριοι το πληρώνουν;»

«Ποιο άρθρο αναφέρεται στην υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέχει ηλεκτρισμό στους κατακτητές του, μετακυλίζοντας το κόστος στους πολίτες της. Όταν σταματήσουμε αυτές τις σπατάλες και εισπράξουμε τα όσα μας χρωστούν να είσαστε βέβαιοι πως οι προϋπολογισμοί, όχι ισοσκελισμένοι. Πλεονασματικοί θα είναι! »