Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα, ήταν ο βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου με θέμα: την συζήτηση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ο Σωτήρης Ιωάννου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: το ΕΛΑΜ διαφωνεί με την εξέλιξη αυτή και την όλη συζήτηση, γιατί απλά δεν πρέπει να ισχύει στην Κύπρο το: «ό,τι δηλώσεις είσαι». Τι πρόκειται να αλλάξει αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο; θα αλλάξει κάποιος το σώμα του; διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχει καμία νομική «υποχρέωση» έναντι της Ε.Ε ή οποιουδήποτε άλλου και τα φύλα είναι βιολογικά, είπε, αφού είναι θέμα της ανθρωπολογίας. Τι θα αλλάξει με αυτό το νομοσχέδιο; επανέλαβε. Ένας 17χρονος για παράδειγμα που θα αλλάξει φύλο, τι θα κάνει. Δεν θα πάει στρατό; Θα μπαίνει στις γυναικείες τουαλέτες;

Αυτό το νομοσχέδιο τόνισε ο συναγωνιστής, είναι συνέχεια για άλλα πολλά που κάποιοι τροχιοδρομούν, όπως για παράδειγμα την υιοθέτηση της αναγραφής «γονέας 1 και γονέας 2» αντί μητέρα και πατέρας, όπως και για υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, θέματα με τα οποία το ΕΛΑΜ διαφωνεί κάθετα.

Είναι τραγικό κατέληξε ο Σωτήρης Ιωάννου, να συνδέουμε την «απελευθέρωση» της Κύπρου με αυτά τα θέματα. Αυτό έγινε στην βουλή ειδικά από τον ΔΗΣΥ και είναι απαράδεκτο. Αν, ρώτησε, έχω ύψος 1.80 και στην ταυτότητα μου γράφει 2.10, αυτό θα με κάνει να νοιώθω καλύτερα; Ας μην παραπλανούν τον κόσμο ότι πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες και λόγια εκ του πονηρού.

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης