Πτώση πολεμικού αεροσκάφους, πιθανότατα της Συριακής πολεμικής αεροπορίας, ανακοινώθηκε περί της 1930 από διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά κανάλια, το αεροσκάφος κατέπεσε εντός του τουρκικού εδάφους, ενώ ανέφερε πως οι πιλότοι κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασόμενα καθίσματα του αεροσκάφους.

Αν και διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που εδρεύουν στην επαρχία Idlib ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν το αεροσκάφος, πηγή από την Συριακή πολεμική αεροπορία αποδίδουν την πτώση του MIG-21 σε πρόβλημα στον κινητήρα.

Εντωμεταξύ η ένταση στην Βόρεια Συρία μεταξύ Κούρδων και ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία αυξάνεται με τους πρώτους να επιζητούν την παρεμβολή Ρώσων και Σύρων στρατιωτών για να σταματήσουν οι επιθέσεις από πλευράς της Τουρκίας και των μισθοφόρων της.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά την τρίμηνη πολιορκία της πόλης Αλ Μπαμπ, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις την κατέλαβαν έπειτα από συμφωνία αποχώρησης των εναπομείναντων μαχητών του ISIS! Παρόλα αυτά ο δρόμος προς το νότο έχει κλείσει καθώς ο συριακός στρατός προέλασε και έφτασε στις κουρδικές περιοχές αποκόπτοντας τις τουρκικές δυνάμεις από το να είναι σε άμεση επαφή με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.