«Η διαφθορά είναι δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δυστυχώς η διαφθορά έχει συνδεθεί με την πολιτική και τα κόμματα. Και όχι αδικαιολόγητα. Κάποια κόμματα μάλιστα ήταν και αντιμέτωπα με κατηγορίες για διαφθορά αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε. Το «πόρισμα Αρέστη» για την κατάρρευσή του Συνεργατισμού είναι ένα παράδειγμα, το οποίο επέρριπτε ευθύνες σε κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ), κανείς όμως δεν τιμωρήθηκε», δήλωσε σήμερα ενώπιον της ολομέλειας της βουλής, ο βουλευτής μας Σωτήρης Ιωάννου.

«Η νομοθεσία δεν θα επιλύσει το πρόβλημα με την διαφθορά στον τόπο μας» τόνισε ο Σωτήρης Ιωάννου, «αλλά είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση γι’ αυτό και θα υπερψηφίσουμε ως ΕΛΑΜ την τροπολογία».

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν: «Η Θέσπιση νομοθεσίας για τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς αποτελούμενης από τον Επίτροπο Διαφάνειας ως πρόεδρο και τέσσερα άλλα μέλη, με αρμοδιότητα την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη διασφάλιση της συνεκτικότητας και της αποτελεσματικότητας των δράσεων των υπηρεσιών του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης πράξεων διαφθοράς στα πρότυπα σύγχρονων αντιλήψεων και των συστάσεων της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς GRECO».