Για ακόμα μια φορά η ΕΔΕΚ σπέρνει την διχόνοια ανάμεσα στον λαό και αποφεύγει να αναγνωρίσει τις ιστορικές της ευθύνες. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θα ανεχθεί να γίνει το εξιλαστήριο θύμα αυτού του μικροπολιτικού παιχνιδιού.

Επειδή έφθασε ο καιρός να τελειώσουν τα ψέματα και να ακουστούν κάποια πραγματικά γεγονότα:

1) Από την μια μιλούν για προστασία της Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη το συγκεκριμένο κόμμα καπηλεύτηκε την Δημοκρατία για να δικαιολογήσει την εγκληματική του δράση και τις δολοφονίες που διέπραξε.

2) Από την μια μιλούν για αντίσταση, ενώ από την άλλη η ηγεσία τους κρύφτηκε σε πρεσβείες αραβικών κρατών το 1974.

3) Από την μια μιλούν για τιμωρία όσων ευθύνονται για το 1974, ενώ από την άλλη όταν το αδελφό τους κόμμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ελληνικός λαός έστειλε στο χρονοντούλαπο της μαύρης ιστορίας της Ελλάδας, βρέθηκε στην εξουσία, οι κορυφαίοι Χουντικοί Αξιωματικοί (Μπονάνος, Γαλατσάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου) και η κυβέρνηση Καραμανλή, παρέμειναν στο απυρόβλητο για την τραγωδία της Κύπρου.

4) Από την μια μιλούν κατά της δικτατορίας, ενώ από την άλλη δεν είχαν πρόβλημα να έχουν άριστες σχέσεις με το δικτάτορα Καντάφι της Λιβύης. Και δεν είχαν πρόβλημα με αυτή την δικτατορία, γιατί οι ύποπτες συναλλαγές γέμιζαν τα κομματικά τους ταμεία μέσω της εταιρείας CyproLibya.

5) Από την μια μιλούν για πατριωτισμό, ενώ από την άλλη προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τον χαλί την ανθελληνική τους δράση και το γεγονός ότι πριν από κάποια χρόνια έκαιγαν ελληνικές σημαίες.

6) Από τη μια μιλούν για απονομή δικαιοσύνης για το 1974, ενώ από την άλλη παρ’ όλο που συγκυβέρνησαν και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ήταν επικεφαλής για τη σύσταση του Φακέλου της Κύπρου, εντούτοις δεν φρόντισε να οδηγηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ενώπιον των δικαστηρίων. Αντιθέτως, το μόνο που έπραξαν, ήταν να συντάξουν ένα ελλιπέστατο φάκελο, βασισμένο σε ψέματα και παραποιήσεις γεγονότων.

7) Από την μια μιλούν για ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, ενώ από την άλλη το 2017, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα – πλην του ΕΛΑΜ, ψήφισαν υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου, αφήνοντας την χώρα έρμαιο των ορέξεων ενός νέου μελλοντικού Αττίλα, εξισώνοντας την ηρωική ΕΛΔΥΚ με τα κατοχικά στρατεύματα.

8) Από την μια μιλούν για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ενώ από την άλλη είναι υπέρ και ψηφίζουν κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων.

9) Από την μια μιλούν για πόλεμο κατά του κατεστημένου, ενώ από την άλλη χρησιμοποίησαν τις ψήφους του για να μπορέσουν να επανεκλέξουν Ευρωβουλευτή.

Τα ψέματα που πουλήσατε στο λαό για χρόνια ήρθε η ώρα να αποκαθηλωθούν. Η σημερινή σας «αντίσταση» περιορίζεται στη συναλλαγή με τα τρία μεγάλα κόμματα προς εξασφάλιση και πάλι προσωπικών και κομματικών συμφερόντων.

Εμάς, που οι πατεράδες μας το 1974 βρέθηκαν στα πεδία των μαχών, μπροστά στο βάρβαρο εισβολέα και τίμησαν τον όρκο που έδωσαν προς την Πατρίδα, δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)