Αδιαπραγμάτευτα ζητήματα για τον Μουσταφά η εκ περιτροπής προεδρία, το Φυσικό Αέριο και η παραμονή εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων, ενώ ως συμβιβαστική διέξοδο για το Κυπριακό προβάλλει η Τουρκία, τη δημιουργία και διατήρηση στρατιωτικής βάσης στο τουρκοκυπριακό κρατίδιο, της υπό προαγωγή Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας, ως μέρος «μονομερούς εγγυοδοσίας».

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η Κυβέρνηση θα μεταβεί στην Γενεύη να διαπραγματευτεί, παρουσιάζοντας ως μεγάλη επιτυχία, με συνένοχους όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που θα την συνοδεύσουν.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεκάθαρο ότι μοναδικό αποτέλεσμα από την όλη διαδικασία, θα είναι να μετατρέψουμε το θύμα σε θύτη και να αποδομήσουμε κάθε έννοια ιστορικού δικαίου του λαού μας, υποκύπτοντας στις προκλητικές και παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς.

Η μοναδική ρεαλιστική, βιώσιμη και λειτουργική λύση είναι το ενιαίο κράτος, το οποίο θα προέλθει από την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στα πλαίσια της διχοτομικής λύσης, άλλο τόσο θα υποχωρούμε σε θλιβερούς συμβιβασμούς.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)