Επαναλαμβάνει εαυτό προκαλώντας ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» γεγονός τη μη συμπερίληψη της τουρκικής ως επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την στιγμή που η Τουρκία έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και προκαλεί καθημερινά με τις επεκτατικές της ενέργειες.

Φαίνεται η μοναδική έγνοια του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ είναι πως θα εξυπηρετήσει τα τουρκικά συμφέροντα, σαν «Δούρειος Ίππος» της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Αξίζει ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι από την μέρα εκλογής του μέχρι σήμερα:
– έχει προχωρήσει σε αυστηρά διαβήματα γιατί ενοχλήθηκε έντονα με την αναφορά για την «χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης»
– αποκάλεσε την αντικατοχική πράξη του 16χρονου από τη Λύση ως «εθνικιστική υστερία»
– κατέθεσε ξανά πρόταση για καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης στην ΕΕ
– άνοιξε πολιτικό γραφείο στα κατεχόμενα, με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ
– δρα ως στυγνός συμφεροντολόγος, κρατώντας δύο θέσεις παράνομα, αυτή του Ευρωβουλευτή και κλειδωμένη την θέση του ακαδημαϊκού καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ούτως ώστε να είναι οικονομικά εξασφαλισμένος.
– συμμετείχε σε κοκτέιλ πάρτι από το σοσιαλδημοκρατικό «Κόμμα Νέας Κύπρου» («Yeni Kıbrıs Partisi») που πραγματοποιήθηκε στην βεβηλωμένη Εκκλησία της Παναγιάς της Οδηγήτριας, μαζί με εκπροσώπους του Γραφείου του Ε.Κ. στην Κύπρο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί για πολλοστή φορά το ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με την στάση του τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή του, που μέσα από τις ενέργειες του έχει καταστεί ο καλύτερος εκπρόσωπος των τουρκικών συμφερόντων μέσα στην Ευρώπη. Εκτός κι αν αυτός ήταν ο στόχος, γεγονός που θα δικαιολογούσε την νεκρική σιγή που προκλητικά τηρούν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)