Η Κυπριακή Δημοκρατία, να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που έχουν ξεχάσει, περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, που να αναφέρουμε σε εκείνους που έχουν λησμονήσει, είναι ο άρχων ολόκληρου του νησιού. Δεν νομίζουμε ότι έχει κανέναν που διαφωνεί περί τούτου εκτός φυσικά από την Τουρκία. Άρα, η ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να επιθυμεί την λύση και οφείλει να επιθυμεί την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όμως, παράλληλα οφείλει και να μελετά τις εξελίξεις, στάσεις, κινήσεις και ενέργειες της χώρας που με την βία κατέκτησε το 38% των εδαφών αυτού του νησιού.

Τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρη η Ευρώπη έχει αντιληφθεί ότι από πλευράς Ερντογάν γίνεται ένα παραλήρημα ενεργείων που βλάπτει τόσο την ίδια την Ένωση, αλλά και ταυτόχρονα απειλεί την Δημοκρατία. Ήδη, η Ολλανδία χάραξε μια νέα στρατηγική απέναντι στο Σουλτανάτο του Ερντογάν και δικαίως αντιδρά διότι έχει αντιληφθεί το παιγνίδι που προσπαθεί να παίξει ο Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ευρώπης. Στην Κύπρο, δυστυχώς, κάποιοι επιμένουν και εμμένουν  στην επενέναρξη των συνομιλίων χωρίς να διευκρινίζουν το ακριβές πλάνο τους. Διότι είναι άλλο να συνεχίζεις τις συνομιλίες μετά από ένα διάλειμμα και άλλο να θές αμάν-αμάν να τις συνεχίσεις την στιγμή που ο Μουσταφά Ακκιντζί σηκώθηκε και έφυγε και από την στιγμή που διαφάνηκε πλήρως ότι λάμβανε οδηγίες απευθείας από την Άγκυρα, κάτι δηλαδή που ακύρωνε τις όποιες προσδοκίες των Τουρκοκυπρίων.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία όχι μόνο δεν είναι δίκαιη και βιώσιμη, αλλά για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά θα καταργήσει την πλειοψηφία και μάλιστα με τον ρυθμό που πάει ο Μουσταφά στο τέλος όχι μόνο εκ περιτροπής προεδρία θα ζητήσει, αλλά θα θέλει να τους παραδώσουμε και την άλλη μισή Κϋπρο την οποία φυσικά μετά θα την παραχωρήσει στο πιάτο προς τέρψιν του νεοσυλτάνου Ερντογάν. Κοντολογίς, οι θιασώτες αυτής της λύσης δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο απέναντι στα φιλόδοξα σχέδια της Τουρκίας.

Εν κατακλείδι, οι οπαδοί της ΔΔΟ προτού επιστρέψουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ας κάτσουν πρώτα σε μια καρέκλα ας αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν ως προς τον Ελληνικό λαό αυτού του νησιού και ας δουν επιτέλους κατάματα την αλήθεια και τις φιλοδοξίες του νεοσουλτάνου Ερντογάν που με τις πράξεις και ενέργειες του απειλεί την Κύπρο μας, απειλεί τον Ελληνισμό, απειλεί την Ευρώπη και μετά εάν έχουν τα κότσια ας έρθουν να μας πούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για λύση.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο