Με αφορμή τα νέα οικονομικά δεδομένα περί συναλλάγματος και πιο συγκεκριμένα περί ισοτιμίας ευρώ προς δολάριο που υφίσταται στην παγκόσμια οικονομία, η «οικονομική σωτηρία» που διαφημίζουν οι κομματικοί ηγετίσκοι της ληστοκρατίας φαντάζει όλο και περισσότερο απίθανη.

Συγκεκριμένα η ισοτιμία Ευρώ/Δολλαριο τον Μάρτιο του 2015 κυμαινόταν κάτω από 1.07 αντίστοιχα με δυο χρόνια πριν όπου η αξία ήταν στο 1.38. Αυτό θα μπορούσε να ήταν πρόσφορο για την Κυπριακή οικονομία σε περίπτωση που οι πολιτικάντηδες της δύσμοιρης πατρίδας μας είχαν την ικανότητα να αξιολογήσουν σωστά τα δεδομένα και με σωστή οργάνωση να οργάνωναν σωστή «Εθνική Παράγωγη». Πιο αναλυτικά με απλό πολλαπλασιασμό μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι εάν και εφόσον η πατρίδα μας ήταν σε θέση να εξάγει προϊόντα προς χώρες εκτός της νομισματικής ένωσης, με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαν να αγοράσουν τα προϊόντα μας με λιγότερα δολάρια αλλά όμοιας αξίας σε ευρώ.

Στην περίπτωση μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο εφόσον οι αδέξιοι ηγετίσκοι μας, μας οδήγησαν την χώρα στον δρόμο των υπηρεσιών όχι απλά αγνοώντας παντελώς την πρωτογενή παραγωγή αλλά και διευκολύνοντας τον λαό να αφήσει την αγροτιά και την βιομηχανία και να καταλήξει σε αντιπαραγωγικά γραφεία και επιχειρήσεις όπου βασίζονται απόλυτα στον χώρο των υπηρεσιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Κύπρος να απογίνει ένα κράτος που καλύπτει τις ανάγκες τις από τις εισαγωγές προϊόντων από και εκτός ΕΕ.

Στην περίπτωση των εισαγόμενων προϊόντων από την ΕΕ η ζημιά είναι περιορισμένη στην μείωση ρευστότητας χρήματος στην Κυπριακή αγορά ελέω οικονομικής κρίσης.

Αντίθετα στην περίπτωση των προϊόντων που εισάγονται από τρίτες Χώρες εκτός ΕΕ για κάθε €100000 ευρώ που ξοδεύουμε, η διαφορά με την σημερινή ισοτιμία Ευρώ/Δολλαριο στο 1.06 έχει μια ζημιά της τάξεως των $30000, ένα ποσό αναλογικά αφύσικο.

Το 2014 οι συνολικές εισαγωγές ανήλθαν σε 5.13 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 3.24 δις προέρχονται από χώρες εντός της νομισματικής ένωσης, από το Ηνωμένο Βασίλειο 374 εκ και από χώρες εκτός της ΕΕ 1,51 δις. Υπολογίζοντας τις εισαγωγές από χώρες εκτός της νομισματικής ένωσης του ευρώ στα 2 δις δολάρια και με απλό πολλαπλασιασμό της ισοτιμίας πέρσι με την ισοτιμία φέτος, αν υπολογίσουμε ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα παραμείνει και φέτος περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι, η Κύπρος έχει μια ζημιά της τάξεως των 640 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος 2015, εάν και εφόσον η αξία του ευρώ παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Σε περίπτωση που το ευρώ αποδυναμωθεί περισσότερο τότε και η ζημιά θα αυξηθεί. Το τύπωμα φρέσκου χρήματος απο τον Μάριο Ντράγκι κατα 1,3 τρις ευρώ θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα καθιστώντας την αγορά ενέργειας και προιόντων απο τρίτες χώρες ακόμα πιο ακριβή. Η κωλισιεργία στην εξόρυξη υδρογονανθράκων θα έχει το τίμημα της.

Αντίθετα οι εξαγωγές για το προηγούμενο έτος ανήλθαν στα 1.44 δις δολάρια από τις όποιες 601 εκ δολάρια προς χώρες της ΕΕ και 586 εκ προς τρίτες  χώρες. Οι εξαγωγές αποφέρουν για το κράτος πάντοτε το ίδιο ποσό σε ευρώ άσχετα με την ισοτιμία. Η διαφορά που υπάρχει εδώ είναι ότι με αδύναμο Ευρώ, όπως υφίσταται σήμερα, οι εξαγωγές αυξάνονται ραγδαία προς τις τρίτες χώρες, κάτι το οποίο απολαμβάνει η Γερμανία εις βάρος των υπολοίπων κρατών μελών της νομισματικής ένωσης. Τώρα θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή η Κύπρος να εκμεταλλευτεί τους πόρους της και να εξάγει κάτι που αποτελεί φύση αδύνατον εφόσον οι πολιτικάντηδες μετά από συνεννόηση έχουν αφανίσει την «εθνική παραγωγή» από την πατρίδα μας.

Είναι αδιανόητο και παράλογο η πρώτη χώρα σε εξαγωγές λαχανικών στην ΕΕ να είναι η Ολλανδία αν αναλογιστεί κάποιος τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις κάτω χώρες, είναι παράλληλα όμως μια πραγματικότητα την οποία σαν λαός θα έπρεπε να μπορούσαμε να αναληφθούμε και να αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Επίσης η Κύπρος γεωγραφικά και ιστορικά θα μπορούσε να ήταν μια παγκόσμια δύναμη στις εξαγωγές καπνοειδών κάτι το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι Εθνικιστές προτείνουν την επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή, την επένδυση στις νέες τεχνολογίες, της έρευνας, την ιατρική, δημιουργία μίας βιομηχανίας υποροϊόντων ψηλής τεχνολογίας. Στόχος η αυτάρκεια σε όλα τα βασικά αγαθά διαβίωσης και στην ενέργεια.

Όσο πιο σύντομα μπορέσουμε να αντιληφθούμε την σημαντικότητα της Εθνικής Παραγωγής, τόσο πιο σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεφύγουμε από την σημερινή οικονομική κατάντια της πατρίδας μας. Ένας συνδυασμός υπηρεσιών και πρωτογενής παραγωγής θα μπορούσε να παρέχει ασφάλεια στην οικονομία του τόπου ανεξαρτήτως της αξίας του Ευρώ. Εδώ εμείς σήμερα έχουμε καταστρέψει τα πάντα στον βωμό των «θέλω» των εξουσιαστών μας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η πατρίδα μας να κυβερνηθεί από αγνούς πατριώτες οι οποίοι θα έχουν σαν πρώτιστο στόχο το συμφέρον το Εθνικό και Λαϊκό συμφέρον, κάτι το οποίο καθαρά μονό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπερασπίζεται. Κανένας πολιτικάντης δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το μείζον θέμα, το οποίο επηρεάζει στο έπακρον την οικονομική κατάσταση του τόπου. Αντίθετα για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των διαφόρων παγκόσμιων πολιτικών «λόμπυ» που εκπροσωπούν, έχουν καταστρέψει την παραγωγή, δημιούργησαν πλασματικές υπηρεσίες προς τρίτους και επωφελούνται οι ίδιοι μαζί με τους ξένους δυνάστες μας τους κόπους και τον ιδρώτα του κυπριακού Ελληνισμού και γενικότερα ολόκληρου του Ελληνισμού εφόσον και η μητέρα πατρίδα πάσχει από τα ίδια λάθη.

Εμπρός για ένα Εθνικό Λαϊκό Κράτος, μακριά από ξένες ηγενονίες.

Μιχάλης Ιωάννου

Πτυχιούχος BSc Mathematics

Μέλος Ε.ΛΑ.Μ.

Εθνικού Λαικού Μετώπου