Με 30 ψήφους υπερ και 20 κατά , πέρασε από τη Βουλή η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας. Τώρα, ασφαλώς επικρατεί ηρεμία στις τάξεις τόσο του ΔΗΣΥ όσο και του ΑΚΕΛ που κατάφεραν να κάνουν τον κατοχικό ηγέτη να χαμογελάσει.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι είναι ευχάριστο να βλέπει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη διόρθωση αυτού του λάθους. «Όπως υποδεικνύουμε και επικρίνουμε το λάθος, πρέπει επίσης να αναγνωρίζουμε το σωστό» σημειώνει. Άρα, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ θα πρέπει πλέον να νιώθουν πολύ όμορφα και υπερήφανοι για την σπουδαία αυτή πράξη τους. Οι μελλοντικές γενιές θα τους θυμούνται. Όσο και να μην θέλουν οι μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τα Οκτωβριανά, το Ενωτικό Δημοψήφισμα, τον αγώνα της ΕΟΚΑ, τα παλλικάρια που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 γιατί εμείς θα τους τα θυμίζουμε και ασφαλώς θα θυμούνται και τους βουλευτές του 2017 που διόρθωσαν το “λάθος” που εντόπισε και κατέδειξε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί.

Σε αυτό το σημείο θα ήταν ορθό να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής υπήρχε ένας τεράστιος σεβασμός προς την Δημοκρατία. Τέτοιος σεβασμός που όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, βουλευτές των δήθεν μεγάλων κομμάτων αποκαλούσαν τα μέλη του κινήματος μας, φασίστες και Ναζί, ενώ κάποιοι αποκάλεσαν τον βουλευτή του κινήματός μας Αλήτη.

Ό, τι και να πούμε είναι λίγο διότι ξέρουμε ότι έτσι αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντέδρασαν όταν 13.500 ψυχές στις βουλευτικές εκλογές του Μάη έστειλαν δύο εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο.

Είναι λογικό διότι τόσα χρόνια είχαν καλομάθει να βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου και να κάνουν ότι θέλουν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν και όταν θέλουν να τα βρίσκουν ακόμη και με τον ΔΗΣΥ, με τον οποίο ασφαλώς υπάρχει μια κοινή γραμμή. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν και τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα φρόντισαν να του κάνουν το χατίρι και να διορθώσουν το λάθος όπως ο ίδιος ο Μουσταφά δήλωσε.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου