Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και του Προέδρου της Παράταξής μας, κ. Χρίστο Χρίστου.

Σε μια ευρεία συζήτηση, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και κατ’ επέκταση το πρόβλημα βιωσιμότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Επί τη ευκαιρία υπενθυμίσαμε ότι το ΕΛΑΜ από την πρώτη στιγμή ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα που στήριξε τους χώρους εστίασης και διαφώνησε καθέτως με τα υγειονομικά μέτρα που έθεταν περιορισμούς και διαχωρισμούς ανάμεσα στους πολίτες.

Ως Παράταξη καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα μέτρα που διχάζουν τον λαό, σε εμβολιασμένους και μη, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία.

Επιπλέον, στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Σύνδεσμο για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων σε αυτές.

Την ίδια στιγμή κρούουμε τον κώδωνα για το θέμα των ενοικίων. Θα πρέπει επιτέλους να εξεταστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης των ενοικίων, στην βάση της πρόταση που είχε καταθέσει παλαιότερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), η οποία προνοούσε διαχωρισμό των ενοικίων σε τρία μέρη, όπου το ένα θα κατάβαλλε το Κράτος, υπό μορφή ενίσχυσης, το άλλο μέρος ο ιδιοκτήτης και το άλλο ο ενοικιαστής.