Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδη Γεάδη, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed».

Αναλύοντας τα διεθνή δεδομένα που οδήγησαν στο αμερικανικό non paper, τόνισε την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που δεν αποτελεί «πηγή προβλημάτων», αλλά εργαλείο γεωστρατηγικής.

Την ίδια στιγμή στηλίτευσε την καθυστέρηση που παρατηρείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και γενικότερα τους εμπλεκόμενους, που θα επέτρεπαν να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επιπλέον, απάντησε ένα – ένα τους λόγους τους οποίους προτάσσουν διάφορες ευρωπαϊκές πηγές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν μονάχα δικαιολογίες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφορικά με τον αγωγό EastMed, ανέφερε την εναλλακτική διαδρομή για υλοποίηση του αγωγού, που είναι από την Κύπρο, μέσω Αιγύπτου και από εκεί στην Ελλάδα προς την Ευρώπη.

Τέλος, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές απάντησε στον καθηγητή κ. Κατσουρίδη, που δήλωσε ότι «το ΕΛΑΜ παρόλο που παρουσιάζεται ως αντισυστημικό, δεν είναι». Η απάντηση από τον συναγωνιστή ήταν ξεκάθαρη.

Ο κ. Γεάδη με σαφήνεια ανέφερε ότι «Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θέλει να εμπλακεί στο σύστημα διαφοράς, αλλά στο σύστημα εξουσίας, γιατί είναι κόμμα λαϊκό, που γνοιάζεται για την κοινωνία, και όχι κόμμα λαϊκιστικό, όπως θα ήθελαν πολλοί. Δηλαδή να λαϊκίζει, χωρίς να έχει προτάσεις ουσίας»