Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δια μέσω του παρόντος Δελτίου Τύπου θα ήθελε να ξεκαθαρίσει την θέση του όσον αφορά το Ράλι Κύπρος, που με την φαεινή ιδέα κάποιων θα περάσει μέσω της νεκρής ζώνης στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Εσκεμμένα κάποιοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι έγιναν συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα από τα οποία υπήρξε και η συγκατάθεση τους, όσον αφορά το Ράλι και την διαδρομή που θα ακολουθήσει, ακόμα και με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Για να διευκρινίσουμε, όντως, ζητήθηκε και έγινε συνάντηση και με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές με ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα. Στην συνάντηση, μας αναλύθηκε το πρόγραμμα του Ράλι και μας ενημέρωσαν ότι όλα τα πολιτικά κόμματα το ενέκριναν, ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανανστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε και την πλήρη στήριξη του και μάλιστα, με δική του προσωπική εμπλοκή εξασφαλίστηκε το κύριο μέρος της χρηματοδότησης του αγώνα.

Μας ενημέρωσαν δε, ότι η διοργάνωση δεν θα τύχει εκμετάλλευσης από τους Τουρκο«κύπριους», γιατί θα τηρήσουν δήθεν τις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψαν, πράγμα για το οποίο εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας. Δυστυχώς με την πάροδο λίγων ημερών, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο συγκεκριμένος θεσμός τυγχάνει πλήρους εκμετάλλευσης από τα κατεχόμενα, για το οποίο παρουσιάσαμε πλειάδα ρεπορτάζ και αποκλειστικών φωτογραφιών, τα οποία φαίνεται δεν θορύβησαν κανέναν. Κάντε κλικ εδώ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να ξεκαθαρίσει την θέση του, ότι παρόλο που έγινε συνάντηση με τους αρμόδιους, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε και η συγκατάθεση μας για μια τέτοια εκδήλωση – παρωδία, αντιθέτως εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεση μας.

Αν ήθελαν κάποιοι να αναδείξουν το Κυπριακό πρόβλημα, υπήρχαν πολλοί άλλοι τρόποι. Αυτές οι κινήσεις το μόνο που θα πετύχουν είναι να δώσουν Κρατική υπόσταση στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, οδηγώντας το ακόμα ένα βήμα προς την αναγνώριση.

Εν κατακλείδι το Κίνημα μας θα ήθελε να τονίσει ευθαρσώς ότι τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια, όπως επίσης και σε κάθε τέτοιου είδους επαναπροσεγγιστικά πανηγυράκια που στόχο έχουν να υποβαθμίζουν το Κυπριακό ως πρόβλημα μεταξύ δύο Κοινοτήτων.

Έχουμε χρέος και καθήκον να διαφυλάξουμε όλα τα ιστορικά δίκαια της πατρίδας και του λαού μας, και να παρουσιάζουμε το Κυπριακό ως έχει. Δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)