Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μείωση της θητείας των κληρωτών στους 14 μήνες. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί για να εξυπηρετηθούν οι ψηφοθηρικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης παίζοντας κυριολεκτικά με τις τύχες του Κυπριακού Ελληνισμού. 

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μειώνει στο μισό την δύναμη της Εθνικής Φρουράς, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής παραμένουν στο νησί σε πλήρη ετοιμότητα για ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων. 

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις στελεχών της Εθνικής Φρουράς στην αστυνομία, την μείωση των αμυντικών δαπανών, τον μηδενισμό των εξοπλιστικών δαπανών και την κατάργηση του επιρράματος Εθνική Φρουρά από τις στολές αποδεικνύουν την συνολική απαξίωση της Εθνικής Φρουράς από την πολιτική ηγεσία. Επιτέλους να μας πουν οι κυβερνώντες αν θέλουν να υπάρχει Εθνική Φρουρά, αν θέλουν να μπορεί ο Ελληνισμός της Κύπρου να προβάλει την στοιχειώδη άμυνα απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο όπως η Τουρκία. 

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της και να σταματήσει να ψηφοθηρεί σε βάρος της εθνικής και κρατικής μας ασφάλειας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)