Εκατοντάδες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου βρέθηκαν στο μοναστήρι του Μαχαιρά για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά των Βρετανών αποικιοκρατών στις 03 Μαρτίου του 1957. 

 DSC 1848new 39f91

DSC 1878new 414c0

DSC 1882new b3c56

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστος Χρίστου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή του ήρωα. 

xristos auksentiou 16 cfc20

Αλγεϊνή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την ομιλία του προκάλεσε λέγοντας πως ο Γρηγόρης Αυξεντίου είχε ως όραμα μια επανενωμένη Κύπρο. Ενώ συνέχισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Τέλος αποχώρησε από το μοναστήρι του Μαχαιρά αφού το κρησφύγετο γι’ αυτόν ήταν μακριά…

Εμείς απλά θα του απαντήσουμε πως ο Γρηγόρης Αυξεντίου ευτυχώς άφησε γραπτά κείμενα και ο μοναδικός του στόχος ήταν η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Άλλωστε αυτοί που τιμούν τον ήρωα συνηθίζεται να πηγαίνουν και στο κρυσφήγετό του και όχι να φεύγουν σαν να τελείωσαν μια υποχρέωση. 

DSC 1870 new 3563d