Προκαλούν ανησυχία τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία «η Κύπρος παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση από κάθε άλλη χώρα», οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ότι «το 2018 οι παράνομες αφίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία ήταν 4.811 άτομα και το 2019 ο αριθμός τους ανέβηκε σε 6.611», καθώς και οι μαζικές αφίξεις των τελευταίων ημερών, δήθεν προσφύγων, οι οποίοι ήταν όλοι άνδρες, νεαρής ηλικίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει την αναγκαιότητα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, χαράζοντας επιτέλους αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, με τα κατάλληλα αποτρεπτικά μέτρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι πλείστοι έχουν αναθεωρήσει την άποψη τους σε σχέση με το μεταναστευτικό, δικαιώνοντας το Κίνημά μας, το οποίο εδώ και χρόνια κατηγορούσαν. Αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η επιδοματική πολιτική, καθώς το μόνο που έχει επιτύχει είναι να προσελκύει ακόμη περισσότερους αλλοδαπούς στην Κύπρο, αυξάνοντας ραγδαία το πρόβλημα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)