Μετά την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα πρέπει να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος από την μητέρα πατρίδα, προ αρκετών μηνών επανέρχεται δριμύτερος, χαρακτηρίζοντας τους Ελλαδίτες αδελφούς «ως επισκέπτες εξ Ελλάδος», τους οποίους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή.

Αυτά είναι τα δείγματα που έχει οδηγηθεί το πάλαι ποτέ πατριωτικό κόμμα του ΔΗΣΥ, με την ηγεσία του, ποιες αντιλήψεις περιβάλλουν πλέον το συγκεκριμένο κόμμα, γιατί είναι τόσο κοντά με το ΑΚΕΛ και που μας οδηγεί με τις ανθελληνικές του πολιτικές.

Καλό είναι ο λαός να αφυπνισθεί και να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Θα πρέπει ο κάθε συνειδητοποιημένος πατριώτης να γυρίσει πλάτη στους λαοπλάνους του συγκεκριμένου κόμματος, που προεκλογικά φοράνε το προσωπείο της Εθνικοφροσύνης και του πατριωτισμού, για τους ψήφους, ενώ μετεκλογικά φαίνεται το Εθνομηδενιστικό τους πρόσωπο.

Δεν ξέρουμε τι ενοχλεί τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προβαίνει σε τέτοιες ανάξιες σχολιασμού δηλώσεις, αλλά η ασέβεια που επιδυκνύει είναι τουλάχιστον ντροπιαστική για ηγέτη ενός Ελληνικού κράτους. Θα τον συμβουλεύαμε να επισκεφθεί τον Τύμβο, να περπατήσει ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς για να δει τους «εξ Ελλάδος επισκέπτες» για να αντιληφθεί τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου.

Το αίμα και τα κόκκαλα των ηρώων, αποτυπώνουν την Ελληνικότητα της Κύπρου. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει κ. Αναστασιάδη. Είναι ντροπή να έχουμε Πρόεδρο που να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, γι αυτό θα θέλαμε να απολογηθούμε στους πραγματικούς αδελφούς μας, εξ Ελλάδος.

Υ.Γ. προς συναγερμικούς: Αν ακόμα κάποιοι συνεχίζουν να στηρίζουν τον ΔΗΣΥ, γιατί για αυτούς είναι το κόμμα της Εθνικοφροσύνης, τα λόγια είναι περιττά.