Οι διαπραγματεύσεις για ξεπούλημα στο Κυπριακό, όπως – όπως, έχουν μπει στην πιο κρίσιμη τους φάση και οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό έχουν πάρει φωτιά.

Ήδη τα στρατόπεδα που τάσσονται υπέρ και κατά της λύσης έχουν πάρει θέση μάχης, καθώς όπως γράψαμε και παλαιοτέρα το 2016 θα είναι έτος δημοψηφίσματος, όπως διαμηνύει άλλωστε η Kυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανανστασιάδης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες 25/8, στο συνέδριο των αποδήμων έστειλε τα δικά του μηνύματα για το Κυπριακό, εισπράττοντας και το χειροκρότημα του … Δημήτρη Χριστόφια, που φυσικά έχουν κοινή γραμμή συμπόρευσης. Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό φαίνονται ξεκάθαρα οι κοινές θέσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ. 

Ο κύριος Ανανστασιάδης κάλεσε όσους τον επικρίνουν για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις να αφήσουν τον λαϊκισμό και τα συνθήματα και να αντιληφθούν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ανήκει μόνο στους Ελληνοκύπριους. Φαίνεται ξέχασε τα συνθήματα, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κ.ο.κ., που κέρδιζε προεκλογικές εκστρατείες το ΔΗΣΥ, επί σειρά ετών. Άλλωστε οι καιροί άλλαξαν και τα οικονομικά συμφέροντα επιτάσσουν άλλα …

Σε αυτό το σημείο μέχρι και ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, χειροκρότησε τον Ανανστασιάδη ο οποίος στην ομιλία ανέφερε χαρακτηριστικά, «θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία βεβαίως και την θέλουμε. Αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζεται στο Σύνταγμα του 1960», ενώνοντας τον δικοινοτικό του χαρακτήρα που δίνει δικαιώματα εξουσίας και στους Τουρκο”κύπριους”.

Πραγματικά είναι απορίας άξιον αν υπάρχουν ακόμη πατριώτες που ψηφίζουν ΔΗΣΥ, ή αν υπάρχει έστω και ένας εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει ή να κατατάσσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σαν Εθνικόφρων κόμμα.

ΑΙΣΧΟΣ πραγματικά, που καπηλευτήκατε τους αγώνες των ηρώων, για να τους ξεπουλάτε σήμερα με τόση ευκολία …