Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Μια με το βιβλίο στα σχολεία που εξυμνούσε τον δολοφόνο του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ (που τελικά ορθά αποσύρθηκε και ο Πρόδρομος Προδρόμου δεν έχει ευθύνη αλλά αυτοί που το επέλεξαν – θα μπει μια τάξη τώρα είπαν), και την άλλη με το «ενδιαφέρον» για την «καταδίκη» του ζωγράφου που κορόιδεψε ή ασέλγησε με πίνακες του, σε θεία και ιερά.

Αυτό επιχειρούν κάποιοι. Αυτό θέλουν. Μια κοινωνία με κρίση ταυτότητας, με εκπτώσεις σε όλες τις αρχές και τις αξίες, μια κοινωνία που να κινδυνεύει να αφανιστεί, επειδή νομίζουν πως μοντέρνο και δημοκρατικό είναι να θεωρούνται οι «τσόντες» (με το συμπάθιο), που σκέφτηκε αρρωστημένα κάποιος με τον Ιησού Χριστό, ως τέχνη, που αυτό δεν είναι τέχνη, είτε να το «παίζουν δημοκρατικοί» και «πολυφωνικοί» αποδεχόμενοι τις εξυμνητικές αναφορές στον μεγαλύτερο σφαγέα του Ελληνισμού.

Η κοινωνία μας και ο λαός μας που γαλουχήθηκαν σωστά και επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια στην μαρτυρική Κύπρο ως Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, βάλλονται καθημερινά για να ξεφτίσουν, να αλλοιωθούν. Όπως και στο σχέδιο Ανάν το 2004,           η μειοψηφία επιπλέει ως φελλός, προσπαθώντας να «εμβολιάσει» ιδέες στην κοινή γνώμη που όχι μόνο ανθελληνικές είναι αλλά και «τουρκοπροσκυνημένες».                                   Όχι μόνο αντιχριστιανικές είναι αλλά και άθεες. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν στήριξε τον Υπουργό Παιδείας. Έκανε πίσω. Διερωτόμαστε: ποιος κυβερνά τελικά; Η απάντηση: το ΑΚΕΛ και η ψευδοαριστερά.

«Θυμάστε που οι κάθε μορφής Ναινέκοι ψευδοφιλελεύθεροι και ψευδοπροοδευτικοί πανηγύριζαν για την φαιδρή καταδίκη του ΠΙΝ για δυο Γελοιογραφίες του από την λεγόμενη Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας;

Θυμάστε που οι κάθε μορφής Ναινέκοι ψευδοφιλελεύθεροι και ψευδοπροοδευτικοί είχαν πάθει παράκρουση από το ενδεχόμενο να γίνεται ολιγόλεπτη αναφορά σε μαθητές γυμνασίων για το ιστορικό γεγονός του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950;

Θυμάστε που ο Χριστόφιας έκανε ποινική δίωξη κατά του Βάσου Φτωχόπουλου για σατιρικό δημοσίευμα του τελευταίου στην «Ένωση»; Η δίωξη ήταν τόσο αβάσιμη που ο κ. Φτωχόπουλος αθωώθηκε».

Ο γιαλός δεν είναι στραβός. Απλά στραβά αρμενίζουμε. Αρμενίζουν πιο σωστά. Αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα. Προέρχονται και κατευθύνονται από ανθρώπους. Από ανθρώπους που ανήκουν στην κατηγορία «νεοκύπριοι», το δηλώνουν οι ίδιοι, είτε από ανθρώπους που δηλώνουν «κομμουνιστές» και πάλι το δηλώνουν οι ίδιοι. Ή ψευδοκουλτουριάρηδες. Τοποθετήστε τους όπου θέλετε.

Η συντριπτική πλειοψηφία τώρα, που είναι οι υγιώς σκεπτόμενοι, πρωτίστως πρέπει να έχει γνώση αυτής της προσπάθειας και από πού κατευθύνεται και να αντισταθεί. Να σταθεί στο ύψος της, να καταδικάσει και να χλευάσει όλα αυτά και κυρίως να διαφυλάξει αρχές και αξίες. Αν δεν υπάρξει αντίδραση και αντίσταση, θα επικρατήσει ό,τι πιο αρρωστημένο, ανθελληνικό και καταστροφικό μπορεί να επέλθει στον τόπο μας.

Πεποίθηση μου, χιλιάδων συμπατριωτών μας, που επαναλαμβάνω αποτελούν πλειοψηφία, είναι: «Την νήσο των Ηρώων και των Αγίων» να μην την αφήσουμε να καταστεί «νήσος των αχρείων, νεοκυπρίων, άθεων, απάτριδων και δήθεν αριστερών και κομμουνιστών».

Αυτές τις θέσεις φιλοπατρίας και το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, έχει σήμερα ως σημαία και ιδεολογία, έμπρακτα και όχι με λόγια, μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ). Κωφεύστε στις κατηγορίες των «εφιαλτών». Το δίκαιο και το σωστό  είναι με το μέρος μας. Δεν αφορίζω κανέναν. Γιατί εμείς είμαστε πραγματικοί δημοκράτες. Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι! Η ιστορία και η δράση τους όμως, αφορίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Αν ζούσαν τον κομμουνισμό, όσοι δηλώνουν κομμουνιστές, απλά δεν θα τον στήριζαν. Όσοι επίσης δηλώνουν νεοκύπριοι ας μεταβούν επιτέλους και να βρουν στέγη στα κατεχόμενα μαζί με τους έποικους εκ Τουρκίας. Τις ίδιες ιδέες έχουν.  

 

Έλλην Κύπριος