Νέο κύμα λαθρομεταναστών κατέφθασε στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων. Συγκεκριμένα, ψες το βράδυ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 46 ατόμων που κινούνταν πεζοί στο δρόμο Ακακίου – Αυλώνας, όπου και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Σύριους λαθρομετανάστες.

Μάλιστα ο διακινητής, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στα κατεχόμενα, συνελήφθη και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για 30χρονο Τουρκοκύπριο ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρι 10 εκατοστών.

Από τους 46 Σύριους, μόλις 6 εξ αυτών είναι ανήλικοι (ή τουλάχιστον δήλωσαν ανήλικοι) κάτι που καταρρίπτει για μία ακόμη φορά το μύθο πως στην Κύπρο και στην Ευρώπη καταφθάνουν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμών.

Το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για τροφοδότηση Ισλαμιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο πως βρίσκει εφαρμογή και στην Κύπρο. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζήτησε από την πρώτη στιγμή αυστηρότερα μέτρα ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης, ένα πρόβλημα που θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που το Κίνημά μας πρόκειται να θέσει ενώπιον της νέας ευρωβουλής, μαζί με όλα τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης.