Το άγριο φονικό που διαπράχθηκε στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, με θύτες αλλοδαπούς, δυστυχώς επιβεβαιώνει τις φοβίες που εξέφρασε το Κίνημά μας εδώ και αρκετό καιρό, το οποίο ήταν το μόνο που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι εκκλήσεις μας, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε βίαιες συμπλοκές και μαχαιρώματα  μεταξύ νεαρών αλλοδαπών στο κέντρο της Λευκωσίας, που εν τέλει κατέληξαν σε φόνο.

Να θυμίσουμε ότι λίγα μέτρα πιο μακριά, πριν κάποιους μήνες είχαμε άλλη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά οδηγού λεωφορείου και του γιού του, από μαχαιροβγάλτες αλλοδαπούς, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά σε αθώους περαστικούς, δεκάδες ανήλικους μαθητές, καθώς και μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης του θύματος. Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε λίγο καιρό προηγουμένως, είχαμε και άλλη άγρια δολοφονία, στον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών.

Επί τη ευκαιρία, να ενημερώσουμε ότι οι μαχαιροβγάλτες αλλοδαποί από το Καμερούν, που επιτέθηκαν κατά του οδηγού λεωφορείου, έχουν κατηγορηθεί και έχουν αφεθεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ανάμεσα μας, χωρίς, ίσως, να γνωρίζει κανείς που βρίσκονται.

Η εγκληματικότητα των αλλοδαπών βρίσκεται σε έξαρση, με την κατάσταση να μοιάζει ανεξέλεγκτη και ολόκληρες περιοχές να έχουν μετατραπεί σε “γκέτο”, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με ισχυρές αστυνομικές περιπολίες και χαράζοντας αυστηρή αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική. Άμεσα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρές νομοθεσίες και να τεθεί σε ισχύ η πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για απέλαση των παρανόμων μεταναστών, καθώς και απέλαση όσων δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί.

Με λύπη παρατηρούμε την Κυβέρνηση αντί να πράττει, να μένει μόνο σε κούφιες εξαγγελίες, ενώ με συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνει περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στο κέντρο της παλιάς Λευκωσιάς, με την δημιουργία «Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας» τα εγκαίνια του οποίου θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής!

Επαναλαμβάνουμε την πάγια μας θέση ότι, η ασφάλεια των Ελλήνων της Κύπρου πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα. Όσοι δεν σέβονται αυτόν τον τόπο και τους πολίτες του, δεν πρέπει να τύχουν κανένα σεβασμό. Ως εκ τούτου, όσοι αλλοδαποί εμπλέκονται σε εγκλήματα, θα πρέπει να απελαύνονται μαζί με τις οικογένειες τους.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)